Peaminister Ratas: Sisekaitseakadeemia aitab tagada Eesti turvalisust ja heaolu

Foto: Jürgen Randma (Riigikantselei)

Peaminister Jüri Ratas ütles täna Sisekaitseakadeemia uue Tallinna õppehoone avamisel, et see on selge signaal, et riik väärtustab siseturvalisuse õppureid ja kõikide Eestimaa inimeste turvatunnet.

„Sisekaitseakadeemia lõpetajad tagavad kogu Eesti turvalisust ja tagavad heaolu. Selleks peavad õppurid saama ka kaasaegsetes tingimustes parima võimaliku hariduse,“ sõnas Ratas oma tervituses. Ta tõi välja, et uus õppehoone muudab õppetöö eesmärgipärasemaks, paindlikumaks ja mugavamaks. „Ma loodan, et paremad tingimused suurendavad ka noorte hulka, kes otsustavad tulevikus politseiniku, piirivalvuri, päästja või mõne teise akadeemias õpetatava Eesti riigile olulise elukutse kasuks,“ ütles peaminister.

Sisekaitseakadeemiale on oluline, et uues majas saavad kõikide erialade õppurid õppida koos. Hoones on umbes 11 tuhat ruutmeetrit pinda, sealhulgas Põhja-Euroopa ainulaadne virtuaalsimulatsiooni laborite süsteem, suur konverentsikeskus ja palju muud.

Ratas soovis jõudu ka ametisse astunud uuele rektorile Marek Linkile, kes on seni töötanud Sisekaitseakadeemias eri ametikohtadel juba üle kümne aasta. „Väga positiivne on, et Eestimaa inimesed on harjunud siseturvalisuse teenistujate kõrge professionaalsuse ja inimliku suhtumisega, mida näitab ka kõrge usaldus nende vastu. See on akadeemia õppetöö siht, mida ka tulevikus õigustada ja millest kaugemalegi liikuda,“ sõnas Ratas.

Taustainfo:
– Uus õppehoone asub Tallinnas Maarjamäel. Hoone valmis Euroopa Regionaalarengu Fondi teadus- ja arendusasutuste ning kõrgkoolide arendusprogrammi ASTRA vahendite toetusel (13,5 miljonit eurot), ülejäänud summad on eraldatud riigieelarvest. Koos uute IT-vahendite, spordiseadmete ja sisustusega läks hoone maksma 19 miljonit eurot.

– Sisekaitseakadeemia tegutseb Eesti erinevates paikades: Tallinnas, Paikusel, Murastel, Väike-Maarjas ning peatselt ka Narvas, kuhu on kavas rajada praktikakeskus.

– Akadeemias töötab üle 200 inimese ja õpib üle 1000 kadeti. Akadeemia pakub õpet tolli ja maksunduse, korrektsiooni, politsei, häirekeskuse ja pääste valdkonnas.

1 Kommentaar
  1. Kuhu 2 aastat ago
    Reply

    jäi siis võmmide kooli üleviimine kurietgevuse pessa Kirde-Eestisse? Oleks ju saanud ka riigikogu ja valitsuse üle viia Viivikonda ja Sirgalasse. Aga mitte midagi need otsustamisvõimetud reeturid ei teinud.
    Huvitav, kas selles uues “akadeemias” toimub õppimine samuti 60:40 keeles või 40:60? Või saame varsti ka sinna eestikeelse filiaali? Miks Jurka sellest ei räägi?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.