Kas olete Riigikogu valimisteks valmis?

Toompea loss

Priidu Raudkats, Kuremaa tuuliku giid ehk veskimees

Ma olen oma elus käinud kõikidel valimistel, pean seda enda kodanikukohuseks. Nii väljendan ju oma tahtmist ja tahet. Elan Jõgevamaal üle neljakümne aasta, tunnen kõiki siinseid inimesi, kes kandideerivad Riigikogusse. Samas on nende vahel aga väga raske valida. Parlamenti pürgib ka mitu inimest, kes seotud Kuremaa või selle ümbrusega. Tegelikult arvan, et valiku teen seekord erakondade valimisprogrammide järgi, millega veel tutvuda kavatsen. Valima lähen 3. märtsil. Arvan, et mida rohkem inimesi valimisjaoskonnas hääletamas käib, seda vajalikumana tunnevad end ka valimisjaoskonna töötajad.

Hillar Koppa, topisemeister (taksidermist) Vaimastverest

Muidugi tuleb valima minna. Oma hääle annan Keskerakonna nimekirjas kandideerijale, ühele omakandimehele. Loodan, et need ideed, mis Keskerakond välja pakkunud, õnnestub ka ellu viia. Jüri Ratas on olnud asjalik ning tegus erakonnajuht ja peaminister.

Liidia Krehova, Mustvee valla Raja raamatukoguhoidja

Hääl tuleb anda südametunnistuse järgi. Kelle poolt mina hääletan, seda pole ma veel mõelnud. Mitmete erakondade valimisreklaame on ka raamatukogus. Valimistest räägivad sageli ka raamatukogu külastajad. Paraku leidub neidki, kes ütlevad, et nad valima ei lähe. Aga elame-näeme, kuidas edeneb.

Eino Veskis, teenekas ajalooõpetaja ja koduloolane, Jõgeva aukodanik

Kindlasti peab valima minema, ning võtan selle käigu ka ise ette. Tean ja tunnen isiklikult mitmeid väärikaid kandidaate. Ühiskonnaelu teemadest olen enamasti küll telefonitsi rääkinud oma kursusekaaslase Vaino Väljasega. Meie abikaasad olid mõlemad filoloogid. Samuti suhtlen nimeka ajaloolase Hillar Palametsaga. Tean, et tema vaim on erk ja tervis, arvestades vanust, rahuldav.

Küsis Jaan Lukas

2 kommentaari
 1. Jeruusalemma_troll 2 aastat ago
  Reply

  Ei saa “valida”! Sest valimisseadus on vastuolus põhiseadusega. Valimisseadus ei järgi kuupäevalist nõuet ega võrdelisuse nõuet. Torgu kuningriigi elanike hääled kanditaks eüle virukatele ja vastupidi, see on mõistusevastane.
  EI HÄÄLETA!

 2. uskmatu toomas 2 aastat ago
  Reply

  Meie riigikogu on ebahuvitav kooslus,kui oleks nagu Ukraina raada siis oleks huvitav.Kuid vaadates valimiseelseid sõnavõtte siis meie areng on kiire ja jõuame varsti ka sinnamaale !
  Kas tuleks minna sellepärast valima,et valida halva ja väga halva vahel ?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.