Kaja Kallas: eelmise valitsuse otsuseid me ümber ei tee

Kaja Kallas Foto: Scanpix

Reformierakond ei hakka eelmise valitsuse otsuseid ümber tegema, ütles riigikogu valimised võitnud erakonna esimees Kaja Kallas esmaspäeva õhtul rahvusringhäälingu uudistesaatele “Aktuaalne kaamera”. 

Reformierakonna delegatsioon eesotsas Kallasega kohtus esmaspäeval esialgseteks konsultatsioonideks Isamaa ja Keskerakonna esindajatega.

“Me kaardistasime ühisosa, mis meil on ja kus võiks olla kokkupuutepunkte. Positiivne on see, et on päris palju erinevaid valdkondi, kus näeme Eesti tulevikku ühtemoodi, niisiis erinevate erakondadega kattuvad erinevad asjad. See on positiivne. Nüüd peaks mõtlema, kuidas või kellega oleks kõige lihtsam koalitsiooni teha. Ka seda me arutame, tuues oma juhatuse ette ka kõik need variandid ja kõikide variantide plussid ja miinused, kellega koalitsiooniläbirääkimisi alustada,” sõnas Kallas saatele.

Vastuseks küsimusele, kas Reformierakond lõpetaks maakondliku tasuta ühistranspordi, Kallas konkreetset vastust ei andnud.

“Ma ei läheks detailidesse, vaid räägiks sellest, millised variandid suures plaanis on. Selge on see, et igal erakonnal oma olulised asjad, mis on nende valimislubadused olnud või mida ära teinud ja selge on see, et kõik, kes tulevad ka koalitsiooni, peavad saama midagi oma valijale ette näidata, mida nad just teevad,” ütles Kallas ERR-i uudistesaates.

“Me oleme olnud selle suhtes väga kriitilised, aga see kindlasti ei ole selline põhimõtteline küsimus, kus me ei saaks vaadata, mis need lahendused on. Põhimõttelised küsimused on siiski suuremad,” sõnas Reformierakonna esimees.

Reformierakond ei taganeks Kallase kinnitusel ühetaolise maksusüsteemi lubadusest.

“Me leiame, et see on õige, et see 500 eurot tulumaksuvabastust kehtiks kõigile ja see ühetaoline maksusüsteem, sellele me saime mandaadi ja sellest me kuidagi taganeda ei saa, sellele on meie valijad andnud hinnangu.”

Kallase kinnitusel ei keeraks uus koalitsioon tagasi ÜRO ränderaamistikuga liitumist nagu nõuab Isamaa.

“Ei keeraks. Selliseid otsuseid, mis on juba tehtud, ümber kindlasti ei tee,” ütles Kallas.

BNS

9 kommentaari
  1. uskmatu toomas 5 aastat ago
    Reply

    Ühesõnaga selle eelmise rahvale mittemeelepärase valitsuse otsuseid me muutma ei hakka !?

  2. Üldse 5 aastat ago
    Reply

    ei imesta, sest keskbande on ju ellu viinud just rehvide kavu ja agaramalt kui rehvid oleks seda ise teinud. Ainult rahvast on keskbande rohkem nöökinud.

  3. Ott 5 aastat ago
    Reply

    Ansipi j rõivase valitsemise ajal vaesus aina kasvas ja tehti üks vale otsus teise järgi, aga nagu näha valimiste tulemuse järgi inimesed sellest ei hooli.Laim, valed ja vihavaenu õhutamine on see mis tõi reformistidele hääli. Rikkad hääletasid nende poolt kuna kartsid et nende kukrust läheb mõni euro vaeste abistamiseks, kergeusklikud uskusid nende laimu ja valesid, millele andis hoogu juurde veel peavoolumeedia, alaväärtuslikud inimesed kes vihkavad meie kaasmaalasi vene rahvusest. Paljud ei teadnudki mis tegelikult toimub. Keskerakond sai hääli tublidelt inimestelt hea töö eest, nende valimiseelne tegevus oli meeldiv ja lubadused head. Vähem hääli said nad sellepärast et paljudele meeldis E.Savisaare juhitav Keskerakond rohkem ja mõned ei läinudki seetõttu valima. Reformistidel oli selles suhtes õige arvestus, et koristades teelt suure häältesaagiga erakordselt suure töövõimega ja paljude poolt armastatud inimese saavad nad häälteenamuse. Neil on kõik ette arvestatud kuidas võimule saada ilma töötulemusteta.

  4. Ott 5 aastat ago
    Reply

    Vabandan vea pärast–peab olema Ansipi ja Rõivase valitsemise ajal…

    • Pane 5 aastat ago

      nüüd tissihoidja paika ja hakka Janet mängima.

  5. n.79 5 aastat ago
    Reply

    E-valimine on ka dopingut saanud!

  6. Stakan K. Butõlkin 5 aastat ago
    Reply

    KE ja SDE ei peaks ronima parempoolitsevasse valitsusse.Milleks minna appi bluffijale? PeaksKaKa-t blokeerima ja sundima teda oma sõnu sööma : sundima teda tegema ultraparempoolset valitsust koos IRL ja EKRE-ga. Või juhul kui ei soovi oma sõnu süüa-kutsuma esile erakorralised valimised, et teha vigade parandus. Oleks ilus Kahvel, eksole?
    Ei maksaks karta vigade paraqndust sest valimiskampaania lõpp oli RE poolt täis lausvaletamist maskusüsteemi ja aktsiiside kohta samuti väidetava venestamispoliitika kohta Kohtla Järvel. Lausvalel rajanev valimisvõit ei ole ok.

  7. inimene 5 aastat ago
    Reply

    Tsirkust peab saama. Ammu on teada, et reform ja kesk moodustavad valitsuse. Mõlemate tahtmine on raudtee ja ka fosforiidi kaevandused ja endale erastatakse. See toob miljardilisi kasumeid.
    Kui nad ei liitu, söön saapa ära.

    • Suga 5 aastat ago

      täiesti sama meelt. Ainus võimalus rahvast petta on just liit nende 2 suure petise vahel. Vaja vaid kokku leppida valdkondades, et üks taluks teise varastamist.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.