Heimar Lenk lubab hakata mälestusi kirjutama

Riigkogu valimistel 1176 häält saanud, kuid riigikogu uuest koosseisust välja jäänud pikaaegne parlamendisaadik Heimar Lenk Keskerakonnast märkis, et hakkab nüüd mälestusi kirja panema, kirjuta Lõuna-Eesti Postimees.

«Ega mul endal enam kavatsust riigikokku minna ei olnudki, kuid tulin vastu erakonna esimehe Jüri Ratase korduvatele palvetele parteid toetada. Eks ma siis lasin ennast nimekirja panna,» ütles Lenk, kurtes samas, et jäi kampaaniat tehes ilma erakonna toest.

Rääkides edasistest plaanidest, ütles pikaaegne riigikogu liige ja ajakirjanik, et tal on suur elukogemus ning midagi peaks tulevastele põlvedele jätma. «Nii et midagi mälestuste taolist võib sündida. Lisaks olen palju aastaid näinud Keskerakonda seestpoolt ja seisnud suure poliitiku Edgar Savisaare kõrval,» ütles ta ja lisas, et seega ajakirjanikuna võiks ta ennast veel avada.

«Saab näha, missugune ajaleht või kirjastus minu rikkalike mälestuste vastu esimesena huvi tunneb. Rääkida ja kirjutada oleks paljust,» lisas Heimar Lenk, kes on Põlva vallavolikogu liige. «Uus loominguline periood on mulle algamas ja avatud. Eks sukeldun sinna ja toon mõne kalliskivi kandikul avalikkuse ette. Lähiminevikust on ju nii vähe räägitud ja ausalt kirjutatud. Eks püüan seda tühimikku jõudumööda täita.»

BNS

10 kommentaari
 1. Miks 2 aastat ago
  Reply

  ma olen kindel et olulist osa Heimar lihtsalt ei avalda. Kes ja kuidas tema bandes ässitas ja ussitas. Sest vanu sõprustundeid lõkketule ääres tuleb hoida. Seega on ette aimata väga lahja kogumikuga.

 2. Kas 2 aastat ago
  Reply

  Heimar ka seda kirjutab, kuidas ta Moskvas KGB agendiks värvati? Miks ma seda ei usu!

 3. Vello 2 aastat ago
  Reply

  Ära aja naerma. Ei usu, et liialdan kui ütlen, et omal ajal olid kaks eestlast kolmest ühel või teisel moel tulihingelised nõukogude aktivistid, kelle kõrval mõni ametlikult värvatud KGB agent kaunis kahvatu tegelane oli. Nii, et katsed üritada nüüd 30 aastat hiljem kedagi selliste asjadega mustata avaldavad mõju ehk üksnes neid ammused aegu mitte näinud poisikestele kui neilegi.

  • See 2 aastat ago

   pole üldse mustamine, see on tegelikkuse tunnistamine. Oli ju meilgi üle 100000 kommunisti ja mitte keegi neid hukka ei mõista. Arnold ja Vaino Väljas seniajani au sees. Paljudes ametites käis selle kohaga lausa automaatselt kaasas koputamine KGB-le. Näiteks saatsid kuskile ministeeriumi mingi paljastava kirja, mis sellega tehti? Kõigepealt anti see üle KGB-le, mis kontrollis kohe kirjutanu ehk kaevanu enda tausta, alles siis pealekaevatava oma. Oli aga koputaja ise räpane, siis kutsuti ta “sõbralikule” jutuajamisele vastavasse ametkonda ja viisakalt anti mõista, et korteri- ja autoostu järjekord peaks ka juba paari aasta pärast kätte jõudma. Ainult loll ei saanud sellistest vihjetest aru.
   Vaid väga harva anti koslep ka pealekaevatavale, eriti kui ta oli niigi pinnuks silmas. Kuid ka siis viidi ta üle teise asutusse peainseneriks või osakonna juhatajaks, et ainult tule alt ta mõneks aastaks ära saaks.

 4. Matti Mõts 2 aastat ago
  Reply

  Ütle Heimar…..Mis meist saab,äkki on Ernitsul õige otsus-on ju kommunismil ja fašismil üks aroom(hais!) Eks muidugi kirjuta kui igav on-aga ära avalda! Samas ei looda,et mind kuulad-juba Valter Udam ütles et-kõik NAD hakkavad lõpuks kirjutama!

  • Las 2 aastat ago

   kirjutab. Sest siis lobiseb vähem ja saame teada, millest ta ei kirjuta.

 5. Tehku, mida tahab... 2 aastat ago
  Reply

  …ärgu ainult Meedia Keskpunkti enam oma nina toppigu.Pärast Mardi MK juhtimise ülevõtmist läks saade intellektuaalsemaks.Lenk ei ole särava mõistusega, ta on end ammendanud.

  • Ega 2 aastat ago

   ta viitsigi Põlvast iga nädal Tallinna sõita.

 6. Aivar 2 aastat ago
  Reply

  Üks parasiit rahva seljas vähem.

 7. tõnn 2 aastat ago
  Reply

  tark ja maru mees, see heimar lenk!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.