Ratas: kui läbirääkimisi Reformierakonnaga alustatakse, lähtume enne valimisi antud lubadustest

Keskerakonna esimees Jüri Ratas sõnas, et Reformierakonna senised sõnumid on olnud vastuolulised. Kõigepealt soovib ta Reformierakonna esimehega kohtuda ning seejärel peab seisukoha kujundama Keskerakonna juhatus.

Ratas tänas ligi 130000 inimest, kes andsid valimistel Keskerakonnale oma hääle toetades seeläbi õiglasema, tugevama ja hoolivama riigi ehitamist. „Me seisame kindlasti nii kõigi oma valijate kui iga Eestimaa inimese heaolu eest. Sõltumata sellest, kas Keskerakond jätkab valitsuses või opositsioonis,“ rõhutas ta.

Samas tõdes Keskerakonna esimees, et Reformierakonna senised sõnumid on olnud vastuolulised. „Esialgu anti mõista, et eelistatakse moodustada uus koalitsioon Sotsiaal-demokraatliku Erakonna ning Isamaaga. Nüüd tehti ametlik ettepanek hoopis meile. Kohtun täna õhtul Reformierakonna esimehe Kaja Kallasega, et seda ettepanekut arutada. Seejärel peab kujundama seisukoha Keskerakonna juhatus,“ tõi Ratas välja.

Kui Keskerakond läbirääkimisi alustab, lähtub erakond kindlasti enne valimisi antud lubadustest. „Meie jaoks on oluline seista madalat ja keskmist tulu teenivate inimeste, erakorralise pensionitõusu, solidaarse tervishoiusüsteemi, põllumajandustoetuste ja tasuta ühistranspordi laiendamise eest. Me ei nõustu riigieelarvet koormavate ja sissetulekute ebavõrdsust süvendavate maksumuudatustega, mis annaksid igakuiselt juurde sada eurot vaid jõukamale osale ühiskonnast, aga ei tooks ühiskonna enamusele mingit võitu,“ selgitas Ratas.

Ta lisas, et Keskerakonna jaoks on oluline tagada, et kõik Eestimaa lapsed ja noored saaksid hea hariduse ning kvaliteetse eesti keele oskuse. Kahjuks ei ole Reformierakond Ratase hinnangul seni neile küsimustele sisuliselt lähenenud, vaid on teinud valimiste eel ettepaneku panna lihtsalt vene õppekeelega koolid kinni. „Meie soov on, et vene lapsed oskaksid võimalikult hästi eesti keelt ning saaksid samal ajal kvaliteetse hariduse,“ kinnitas ta.

Ratas ütles, et täna on aeg jätta kõrvale valimiste-eelne retoorika ning arutada sisuliselt, kuidas Eesti elu edasi viia. „Keskerakond seisab jätkuvalt Eestimaa tervikliku arengu ning iga inimese heaolu eest sõltumata tema soost, vanusest, sissetulekust, rahvusest või elukohast,“ lõpetas ta.

5 kommentaari
 1. Ärge 2 aastat ago
  Reply

  Jurkat uskuge, ta teeb suuri järeleandmisi, et ainult võimupirukat näsima pääseda. Sest ees ootavad uued võimutusaastad ja see kahandaks keskbande tähtsust kõvasti. Nüüd on perse majas ja tuleb anda järele. seda aga ei saa kõva häälega kuulutada, et vägistatakse.
  Lahend on aga lihtne: lubadused liita ja poleks jagada ning asi korras. Samuti tahavad mõlemad oma vihas eestluse vastu kaitsta nn rändelepingut ehk Eesti islaamistamist. Lahkheli on muidugi suhtumises Venemaa vaenulikkusesse, kuid selle neelab Kaja alla, sest tema silmis mõjutab lolli ja arga rahvast raha rohkem. On ju rahvas meil ostetav ja müüdav.
  Nii et just sellest paariks saab rahvas oma surmaingli.

  • ah ära valeta 2 aastat ago

   valimised on juba läbi ja võiksid nüüd tagasi tõmbuda. Oled siin juba pikalt läbustanud ja pole kasu olnud. Tegelikult on siin ainult üks küsimus USALDUS. Ei oskagi head nõu anda, aga ju see peab läbirääkimiste juures välja paistma hakkama. Sulle aga töll ütlen, et praegu on trumbid KE käes ja kui pilli lõhki ei aeta, siis võiks isegi täitsa töötav koalitsioon tulla. Ainus mida peate jälgima, et oravad teile sinna mingeid imelikke lauseid leppesse sisse ei kirjuta, millega võib hiljem probleeme tekkida. Samas võib praegune pakkumine olla eelkõige selleks et alternatiivi võimalus ära lõigata. Ja olgem ausad, ega Isamaa käitumine praeguses Valitsuses oli viimasel aastal ikka täielik pokozuhho ja küllap see ei jäänud ka oravatele märkamata. Milleks on vaja kahte kraaklevat last enda kõrvale, ega Isamaa ja sotsid ei saanud omavahel üldse läbi. Ja kui EKRE veel punti võetakse, siis saab keegi ka füüsiliselt pasunasse. Jah mulle meeldiks ka RE veel opositsiooni jätta, aga alternatiiv on veel hullem. Ma nii lootsin et E200 saab üle künnise ja KE teeb parema tulemuse ja sünnib KE+SDE+E200, aga paraku seda ei juhtunud.

  • Väga 2 aastat ago

   hea et su kremli tondi lootus ei täitunud. Oleksid palju sitta rahvale kokku keeranud.

 2. Alustage 2 aastat ago
  Reply

  millestki rõõmsamast. Näiteks on kõik nõus, et tuleb loobuda kallist ja kallinevast Reilpeldikust. Kohe selline kokkulepe loob aluse ka edasisteks kokkulepeteks ning häälestab pooled samale lainele.

 3. maali maalt 2 aastat ago
  Reply

  Jüri krahmaks Kaja küll kaera-jaani tantsima, kuid enne peaks Jüri ikkagi Edgariga konsulteerima, et kui palju neid tantsusamme ette võtta. Edgar on ju kogenud poliitik ja teeneline tantsulõvi. Nii et marss Hundisilmale, Jüri! Aitad ühtlasi ahju kütta või lund lükata või oled niisama seltsiks.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.