Jüri Ratas kohtus Soome peaministri Juha Sipiläga

Foto: Jürgen Randma (Riigikantselei)

Stenbocki maja, 7. märts 2019 – Peaminister Jüri Ratas kohtus täna oma Soome ametikaaslase Juha Sipiläga. Kohtumisel räägiti Euroopa Liidu tulevikuteemadest ja Soome peagi algavast Euroopa Liidu Nõukogu eesistumisest ning kahepoolsetest suhetest.

„Eesti ja Soome on head partnerid ja meie koostöö on tihe igas valdkonnas. Üheks heaks näiteks on Soome hiljutine kinnitus, et nad plaanivad liituda Rail Balticu ühisettevõttega. Rail Balticu ühisprojekt aitab kaasa nii piirkonna majanduskoostööle kui ka üldisemalt meie regiooni arengule,“ ütles peaminister Jüri Ratas.

Soome valitsus otsustas liitumise Rail Balticu ühisettevõttega selle aasta jaanuaris.

Peaministrid rääkisid võtmeteemadest juulis algava Soome eesistumise ajal, mil räägitakse läbi Euroopa uut eelarvet ja Euroopa Komisjoni ja teisi institutsioone asub juhtima uus meeskond ning Euroopa Liidu ees seisvatest väljakutsetest, näiteks Ühendkuningriigi lahkumisest.

„Oleme koos teiste Euroopa Liidu liikmesriikidega ühel meelel, et Ühendkuningriigi lahkumiseks on parim variant praegune lahkumislepe, kuid loomulikult peame olema valmis ka teistsugusteks stsenaariumideks. Ootame Ühendkuningriigi samme ja otsuseid,“ ütles Ratas.

Lisaks puudutasid peaministrid ka kahepoolset koostööd, muuhulgas digiühenduste vallas.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.