Seeder: Reformierakond tekitas oma sõnumitega umbusku

Pildil Helir-Valdor Seeder. ELMO RIIG/SCANPIX

Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder ütles nende erakond arutab koalitsiooniläbirääkimiste edasi lükkumist esmaspäevasel eestseisuse koosolekul, kirjutab rahvusringhääling.

Seederi sõnul saatis Reformierakond valimiste ööl välja umbusku tekitavaid signaale. Seeder peab ennatlikuks öelda, kas Isamaa jaoks oleks meelepärasem teha nüüd valitsusliit Reformierakonna ja sotsiaaldemokraatide või Keskerakonna ja EKRE-ga.

“Meil on esmaspäeval korraline Isamaa eestseisus, kus me kujunenud olukorda arutame. Me enne kindlasti mingeid otsuseid vastu ei võta. Loomulikult, kui tehakse ettepanek suhelda, kontakti võtta, siis me seda kindlasti teeme ja mina olen valmis kõigi erakondade esimeestega,” lisas ta.

Seeder nentis, et Reformierakond on valimiste võitjatena pärast Keskerakonna punast tuld tõesti keerulises seisus, kuid lisas, et selles ei ole midagi erakorralist, et nädalaga koalitsiooniläbirääkisteks ühe laua taha ei jõuta.

Seeder tõdes, et mis tahes koalitsiooni ei püüta ka kokku panna, jäävad üles maailmavaatelised erimeelsused.

“Kui keegi otsib mugavuskoalitsiooni selle parlamendikoosseisu juures, siis seda ei ole. Nii, et minu arvates peaks sellest ka Reformierakond endale selgelt aru andma, et ükskõik, kas ta teeb koalitsiooni meie ja sotsiaaldemokraatidega või teeb ta EKRE-ga või teeb ta Keskerakonnaga, igal juhul maailmavaatelised erisused jäävad,” märkis ta.

Keskerakonna juhatus lükkas reedel tagasi Reformierakonna ettepaneku alustada koalitsiooniläbirääkimisi, parteijuhi Jüri Ratase sõnul said otsustavaks erimeelsused maksuküsimustes.

2 kommentaari
  1. Kaja 4 aastat ago
    Reply

    eputamise põhjus oli lollis lootuses, et nii ona ta raskemini püüdav ning saab kosilastele rohkem survet avaldada. Näib aga kukkuvat välja teistmoodi.

  2. eks 4 aastat ago
    Reply

    see esmaspäeval paista ole kui palju Isamaal seda umbusku veel järgi jäi. Kes tahab kihla vedada selle peale kas Isamaa võtab kutse tantsule vastu või mitte. Mina arvan et võtavad ja suurema hea meelega. Ja kas nad pole seda tantsu salaja juba valimiste õhtul harjutanud. Tõsi, siis olid esimesteks tantsupartneriteks Sibul ja Sester. Kui Seeder kohale jõudis, siis oli taktika juba paigas kuidas Isamaa positsiooni läbirääkimistel tugevada nii et sotsidel pole enam muud võimalust kui leppele ainult allkiri anda ja vaesemate lüps võib alata. Ilma maksutõusudeta oravad oma lubadusi täita ei saa ja riiki õhemaks ei viilita, sest kusagil peavad ka Michali naised ja sugulased tööd saama.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.