Neli Keskpartei juhatuse liiget oli EKRE-ga kõneluste alustamise vastu

Jaanus Karilaid Foto: Scanpix

Keskerakonna juhatus otsustas 13 poolt ja nelja vastuhäälega alustada Eesti Konservatiivse Rahvaerakonnaga (EKRE) ja Isamaaga koalitsioonikõnelusi.

Keskerakonna 17 juhatuse liiget osales esmaspäeva ennelõunal peetud juhatuse koosolekul. EKRE ja Isamaaga võimukõneluste alustamise otsustamisel poolt oli 13 ja vastu neli juhatuse liiget.

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid ütles Õhtulehele, et vastu hääletasid Yana Toom, Raimond Kaljulaid, Mihhail Kõlvart ja Vadim Belobrovtsev.

BNS

5 kommentaari
  1. Jaan 5 aastat ago
    Reply

    “Avalik kiri Jüri Ratasele ja Keskerakonna juhatusele.”

    Olles tutvunud uudistega ja näinud, et KE asub võimalikku koalitsiooni läbi rääkima EKRE ja IRL-iga, soovib libertaar-sotsialistlik poliitiline blogi Perestroika kutsuda KE juhatust loobuma nimetatud läbirääkimistest.

    Ei oleks teie valijate huvides, kui KE astuks koalitsiooni poliitilise jõuga, mis kütab üles rahvuslikke vastuolusid, fetišeerib autoritaarset valitsemise stiili, levitab igapäevaselt valeuudiseid, soodustab poliitilise arutelu mandumist sõimuks ja ähvardusteks, ning on tagatipuks majanduslikult parempoolne (lisaks veel populistlik – programm koosneb katte allikata lubadustest).

    Selline poliitiline jõud on hetkel Eestis olemas, ja tema nimi on EKRE.

    Kui Keskerakonna juhatuse eesmärk on moodustada suitsiidi-valitsus, millega liitudes iga osapool tõmbab granaadil splindi ja asetab tolle enne ühiselt kallistamist oma taskusse, siis on tulemuseks Eesti viimase vasakpoolse erakonna häving, selle hinnaga, et võib-olla kaovad areenilt ka autoritaarsed konservatiivid.

    See ei ole tark tegu. Keskerakonnal on teatav maine Eesti viimase päriselt vasakpoolse poliitilise ja mõõdukalt liberaalse poliitilise jõuna. Niisuguse koalitsiooni tekkimine hävitaks Keskerakonna maine põhimõtetest kinnihoidva poliitilise jõuna, ning viiks suurte ümberkorraldusteni poliitilisel maastikul. Palun hoiduge sellisest sammust väga hoolsalt.

    Toetame Yana Toomi seisukohta, et läbirääkimised selleks mitte väärilise partneriga tuleks lõpetada.

    perestroika.pw/2019-03-11-avalik-kiri-ke-juhatusele.html

  2. Ott 5 aastat ago
    Reply

    Kahju, et sotsid said vähe hääli. Nendega sobiksid keskerakondlased kõige paremini koostööd tegema. Kunagi oli reformierakonnaga hea koostöö kui peale rasket inimeste jäoks Laari valitsemisaega tuli võimule S.Kallas ja kutsus valitsusse E.Savisaare kes tõstis kohe pensioni 30 protsenti, muidu see oles praegu veel väiksemolnud kui praegu ja elu läks paremaks igas valdkonnas. Ansipi tulekuga võimule hakka vaesus aina kasvama ja Rõivase ajal veeres kuristiku suunas. Kui reformierakonnas ei oleks mõningaid tegelasi kes töö asemel laimavad, koostavad valestsenaariume tublide inimeste suhtes töö asemel võiks ju ka reformierakonnaga ühineda. Need on kurikael E.N.Kross, alatuid väljendeid kasutav Randpere, Michal, kes on paju halba teinud, Ligi ja teised. Mulle ei meeldi ka Paet kes tegeleb Ukraina küsimustega. Arvan, et ega EKRE-ga pole ka kerge. Isamaa on jätnud juba ammu oma laimukampaaniad ja käitub viisakalt.

    • Väga 5 aastat ago

      õige, Otuke! Kõigge parem oleks, kui kõik poeks Venemaa ja tema tentsikute ees ja koputaks üksteise peale ning püüaks eestlased siit välja vahetada neegrite ja muslimite vastu.

  3. Üldse 5 aastat ago
    Reply

    ei imesta: 3 on vankad ja 1 eestlustvihkava Brüsseli Kersti käpuknukk.

  4. rahunege maha 5 aastat ago
    Reply

    ja vaatame kõigepealt milles suudetakse kokkuleppele jõuda. See pole veel Valitsuskoalitsioon. Jah,kindlasti võetakse suur risk oma valijaskonna suhtes, aga minu arvates on pikemas perspektiivis mõtekas hoida oma rivaali enda kõrval kui opositsioonis. Reformierakonnal puudus igasugune strateegia kui välistati üks suur ja vastanduti nõrkemiseni teisele suurele. See näitab, et neil pole ei ajusid ega seega ka oskust riiki juhtida. lisame siia veel tohutul hulgal väljaimbunud räpaseid asju, mis hulbivad praegu pinnal ja haisevad oravate võimul oldud aja järele. Vaatasin just AK-d kus taaskord ERR ründab nahaalselt Ratast, no kaua võib? Selliste koht ei ole riigitelevisioonis.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.