Ratas lubas seista koalitsioonikõnelustel Keskerakonna põhimõtete eest

Kuvatõmmis AK videolt.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas, kes esitas esmaspäeval koalitsioonikõneluste alustamise ettepaneku EKRE-le ja Isamaale, ütles ETV uudistesaates “Aktuaalne kaamera”, et seisab läbirääkimistel erakonna põhimõtete eest.

“Ma tahan seista Keskerakonna põhimõtete eest. Kui on Keskerakonnal võimalus moodustada koalitsioon, siis ma olen valmis oma tööd jätkama. Aga kui ei ole, siis olen valmis seisma oma põhimõtete eest ka opositsioonis,” sõnas Ratas.

Ratas ütles ajakirjaniku küsimusele vastates, et võimalikel tulevastel partneritel pole vaja nõuda Keskerakonnalt Ühtse Venemaaga sõlmitud protokolli tühistamist, sest see lepe nagunii enam ei toimi.

“Pole mõtet asja tühistada, mis ei ole enam olemas. Samas, nagu ma ütlesin, et me ei saa ju täna lüüa lukku või seada punaseid jooni läbirääkimiste teemadel. Anname aega, kui need kõnelused algavad ja konsultatsioonid,” rääkis Ratas.

Ratas vastas küsimusele väärtushinnangute erinevuse kohta Isamaa ja EKRE-ga, et eelkõige tuleb alustada konsultatsioone.

“Andke meile nüüd läbirääkimisteks ja konsultatsioonideks aega. Me ei saa ju neid konsultatsioone kokku leppida “Aktuaalse kaamera” otsestuudios. Ma veelkord ütlen, me alustame konsultatsioone. Kui konsultatsioonid lähevad edasi, on hästi. Kui tahe on kolmel erakonnal olemas, on hästi. Seda, kas me jõuame konsultatsioonide lõpus koalitsioonileppeni või mitte, on täna väga raske prognoosida,” seletas Ratas.

BNS

4 kommentaari
 1. Jurka 2 aastat ago
  Reply

  valetab näkku! Kui miski ei toimi, ei tähenda, et seda pole. Selle võib Jurka iga kell külmkapist välja tuua ja üles soojendada. Mitte kumbki pool pole seda lepingut tühistanud!
  Ning pole vaja valetada, et tegemist on mingi tühise koosoleku protokolliga, venekeeli on see ДОГОВОР ja see tähendab LEPING!
  See leping tuleb tühistada! Ja kui ta nii tühine on, siis seda kergem on seda teha.

 2. Väga 2 aastat ago
  Reply

  õige! Kõige tähtsam põhimõte on säilitada koostööleping Puutini Voova bandega ja see on punane joon, millest üle ei astuta, kraaksugu isamaareeturid ja konservandid palju tahes. Kõik muu on aga teisejärguline, võtame Trambilt või 10 miljardit võlgu. Jurka, koostöölepingu elustamise kursil ainult ВПЕРЁД! No pasaran!

 3. Ratas ei seisa erakonna 2 aastat ago
  Reply

  eest vaid kasumi kraapimise eest. Tema plaan on kaevandused ja need oma nimele. On ka tapmisega vastast ähvardanud. Reeturit ei paranda ka haud. Häbi nende inimeste ees keda olen aastatega erakonda toonud.

 4. maali maalt 2 aastat ago
  Reply

  Ootame huviga, mis körti meil Jüri nüüd kokku keedab. Igaks juhuks võiks ülemkokalt Hundisilmalt nõu kah küsida, muidu soolab üle, ja siis ei söö seda Kallas ka.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.