Korb: ühisosa otsimata opositsiooni minek tähendanuks alla andmist

Mihhail Korb. Foto: Ardi Truija/Scanpix

Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb kinnitas, et erakond ei lähe valitsusse, mille põhimõtted ei austa kõiki Eestimaa inimesi ning mis turvatunde tekitamise asemel seda lõhuks.

Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb toonitas, et EKREga konsultatsioonide alustamine on arusaadavalt väga raske, kuid erakond sellest ei lõhene. „Keskerakonnal oleks tõepoolest olnud lihtsam minna opositsiooni, kuid on selge, et valijate eest saab seista ainult läbi rääkides ning ühisosa leides. Kui EKRE ja Isamaaga meile olulistes küsimustes kokkupuutepunkte pole, ei lähe me ka valitsusse,“ kinnitas peasekretär, et Keskerakond seisab jätkuvalt iga inimese eest sõltumata tema soost, emakeelest või elukohast.

Ta toonitas, et esialgu on tegemist vaid konsultatsioonidega ning valitsuse moodustamises ei saa mingil juhul kindel olla. „Nii eesti kui ka vene emakeelega inimesed saavad sellele liidule oma hinnangud anda kohe, kui on olemas koalitsioonileping, mida tulevane valitsus saaks täitma asuda. Suure osa ühiskonna välistamine juba praegu ei vii meid edasi,“ leidis Korb. Küll aga sõnas ta, et valimiseelsest retoorikast tuleb EKREl välja tulla ning tema ega paljud teised erakonnaliikmed ja toetajad ei saa konservatiivide väljaöeldut kuidagi aktsepteerida. „Ühisosa otsimata opositsiooni minek tähendanuks alla andmist ja loobumist võimaluse otsimisest seista meie ligi 130 000 valija ning põhimõtete eest,“ selgitas Korb.

Peasekretäri sõnul on aga erakond valmis vajadusel opositsiooni minema ning seda näitas tema sõnul ka loobumine Reformierakonna pakkumisest alustada kõnelusi. „Ühetaolise maksusüsteemi nõue oleks tähendanud riigieelarvele 250-miljonilist kulu ja poleks võimaldanud meil seista erakorralise pensionitõusu, lastetoetuste ega ravijärjekordade lühendamise eest. 2100 ja enam teenivate inimeste sissetulekute tõus ei saa olla tulevase valitsuse prioriteet,“ ütles Korb.

1 Kommentaar
  1. Kas 5 aastat ago
    Reply

    Mišake on loll või mängib lolli? Millal enne on ühisosa takistuseks saanud? Seega on vaja kõigepealt leida lahend ERIosadele, ülejäänu on tehnika küsimus. Kui ei usu, küsige Katuse Karlssonilt.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.