Karilaid: valitsust moodustatakse Eestis ja Brüsseli suunisteta

Jaanus Karilaid

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid ütles, et Euroopa Parlamendi ALDE fraktsiooni juhti Guy Verhofstadt kaugeneb Eesti siseasjadesse sekkumisega parlamentaarse demokraatia väärtustest.

„Ligi 100 000 inimest on EKRE poolt hääletanud, 130 000 Keskerakonna poolt ning Isamaa poolt 64000 inimest ehk koalitsioon esindaks üle 51% valijaid,“ ütles Karilaid. „Brüsselist ei tohiks küll mingeid suuniseid tulla, kuidas 3. märtsil antud hääli koalitsiooniks moodustada.“

Karilaid ütles, et ALDE juht sekkus iseseisva riigi siseasjadesse. „Keskerakond püüab kokku panna laiapõhjalist valitsust, mis kõnetaks võimalikult suurt osa ühiskonnast,“ sõnas Karilaid. „Laiapõhjalise valitsuse eesmärk on selline lepe, kus kellegi programmiline nurk ei lõhestaks ühiskonda.“

Karilaid tõdes, et valimisvõidu maha mänginud Reformierakond püüab kolmikliidu vastu kahetsusväärselt üles kütta hüsteeriat ja õõnestada Eesti rahvusvahelist mainet. „Reformierakonnal on halb komme upitada oma parteid Eesti arvelt,“ ütles Karilaid.

Euroopa Parlamendi ALDE fraktsiooni juht Guy Verhofstadt saatis teisipäeval Eesti peaministrile ja Keskerakonna esimehele Jüri Ratasele e-kirja, milles kutsus üles loobuma plaanist moodustada valitsuskoalitsioon, kuhu kuulub Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE). Ratas ütles pärast EKRE ja Isamaa esindajatega peetud kohtumist ajakirjanikele, et talle on mitu inimest ALDE-st ka toetust avaldanud.

9 kommentaari
 1. Kas 2 aastat ago
  Reply

  nüüd alles avastasite? EKRE ninamehed on seda juba aastaid pasundanud. Kuid pole paha, kui ka Jannukene õpib ja hakkab aru saama. Muidu koolebki lollina.

 2. Ele 2 aastat ago
  Reply

  JKarilaid on mulle alati meeldinud. Ta on õiglane ja julge oma ütlemistes.

  • Sm 2 aastat ago

   Karilaiust tehakse nüüd minister.

 3. eestlane 2 aastat ago
  Reply

  kaarilaid ka tuubli meie mes, mis brjussel lakub! meie persse lakup, see vega maagus. ja ruubla ka saap, tuubli pois

 4. Vello 2 aastat ago
  Reply

  Mis Karilaiul Brüsselist. Ta suutis isegi Edgari omal ajal tee pealt eest kraavi lükata! Mis sellest, et juba tegelikult jalutu mehe aga kes selliseid pisiasju nüüd väga tähele paneb või mäletab. Ja kui mäletabki siis sellel silm peast välja nagu meie rahvatarkuski juba teadis õpetada! Ja usun, et ka selle tööga saaks Karilaid kui vaja laitmatult hakkama. Ehk teisisõnu mees nagu orkester!

 5. Tea 2 aastat ago
  Reply

  Siis kui reformistliku valitsuse ajal vaesus aina kasvas, kaotati ära ravisaamise võimaluse kohapeal mõnitati ja otsiti süüdistusi meie parimatele inimestele Brüssel ei sekkunud. Ka siis oldi vait kui meil mõnitati E.Savisaart ja tehti talle tapatalguid oldi vait. Reformierakondlased võivad teha kõik mis tahavad ja keegi ei sekku.Meil armastatakse urgiteda inimeste eludes aga selles osas saaks kõige paremaid tulemusi kui võtta ette Reformi tagatoa tegelased. Näiteks E.N.Krossi elus on väga palju patte aga Reformi tagatoas ollakse kaitstud.

  • Vello 2 aastat ago

   E. Savisaarele lõid piltlikult öeldes noa selga tema oma jüngrid, mitte keegi Reformierakonnast.

 6. Elle 2 aastat ago
  Reply

  E.Savisaare tervise rikkujad on siiski reformierakondlased. Mina olen Savisaare pooldaja alati olnud ja olen väga kurvastanud tema haiguse pärast. Kuigi paremat linnapead pole olemas kui ta oli ja samuti oli ta suurepärane erakonna esimees. Vaatamata sellele et see nii oli poleks Keskerakond võimule saanud koos temaga. Ja mul on väga kurb seda öelda, et ta oleks ise pidanud puhkusele jääma peale nii rasket haigust. Vastased piinasid teda nii kaua kui ta pidi tervise pärast poliitikast lahkuma. Reformiste hirmutas tema suur häältesaak ja nad lootsid et ilma temata saavad Tallinna üle võtta. Õnneks Tallinna üle võtta ei saanud aga praegune häältesaak vähenes.

 7. Jaa 2 aastat ago
  Reply

  Pole mõtet süüdistada Karilaidi sest ta on tubli keskerakondlane. Neid kes Savisaarele halba tegid on palju ja neid tuleks otsida Reformi tagatoast kus toimus pidev valestsenaariumide koostamine ja valetunnistuste andjate otsimine. Arvan et E.n.Kross on üks nendest kes oskuslikult tegeles sellega olles ise tegelikult paljude kuritegudega seotud.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.