Simson Raimond Kaljulaidi kampaaniast: mina seda ei teeks

Kadri Simson. Foto Urmas Luik/Scanpix

Kui Keskerakonna ühe häältemagnetina riigikokku valitud Raimond Kaljulaid alustas meediakampaaniat Keskerakonna, Isamaa ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) võimuliidu vastu, siis tema erakonnakaaslasest majandusminister Kadri Simson nii ei käituks.

Simson tõdes neljapäeval valitsuse pressibriifil, et Kaljulaid on kahtlemata väga hea kampaaniameister. Samas märkis Simson, et erakonna liikmel oleks kindlasti oma kodupartei sees lihtsam arvamust avaldada, kui teha seda massimeedia kaudu.

Simson märkis, et avalik kampaania mõjub kindlasti hästi Kaljulaidi tuntusele, kuid halvemini erakonnale. “Loobuda erakonnasisesest diskussioonist on Kaljulaidi enda otsus ja mina nii ei teeks,” lisas Simson.

Praegu võimuliidu läbirääkimistel osalev Isamaa poliitik, keskkonnaminister Siim Kiisler tõstis aga esile, et Raimond Kaljulaid on varasemalt teinud ka Keskerakonna eksliidri Edgar Saivsaare kampaaniad ning sellise isiku aatelistes kaalutlustes ei saa väga kindel olla.

Keskerakonna juhatusest välja astunud Põhja-Tallinna linnaosa vanem Raimond Kaljulaid teatas neljapäeval, et alustab kampaaniat, kus kutsub üles Mihhail Kõlvartit, Yana Toomi ja teisi Keskerakonna poliitikuid lõpetama koostööd EKRE-ga. Sisuliselt tähendab see praegu kõne all oleva võimaliku Keskerakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ja Isamaa võimuliidu vastast kampaaniat.

«Mida teha, et EKRE ei pääseks valitsusse? Nagu olen mitmel pool kirjutanud ja rääkinud – punane stopp-nupp nende kõneluste peatamiseks on Keskerakonna niiöelda vene tiiva käes,» selgitas Kaljulaid.

Nii alustaski ta neljapäeval kampaaniaga, kus kutsub Kõlvartit, Toomi ja teisi Keskerakonna poliitikuid veel kord kaaluma, millised on nende võimalused EKRE peatamiseks. «Leian, et meil on vastutus nii Keskerakonna valijate kui Eesti ees,» teatas Kaljulaid pressiteate vahendusel. Ta toonitas, et Keskerakonna valija ei ole andnud mandaati läbirääkimisteks EKRE-ga, samuti lubas Keskerakond enne valimisi, et ei tee koostööd EKRE-ga.

«Mõistan, see on mõnevõrra pretsedenditu ja uus, et üks erakonna liige sellisel viisil oma kolleegide poole pöördub. Kuid ajad on erakordsed. Ning erakordne on ka kahju Eestile, kui EKRE saab valitsusse,» lisas ta.

«Minu kolleegid on targad ja ettenägelikud poliitikud, kes tunnetavad väga selgelt vastutust erakonna valijate ja ühiskonna ees. Mõistan täielikult nende muret erakonna tuleviku pärast – kindlasti ei ole tegemist lihtsate otsustega, mis tuleb langetada,» lisas Kaljulaid.

BNS

15 kommentaari
  1. Vaat 5 aastat ago
    Reply

    kuhu oleme jõudnud! Alles räägiti Pavlik Morozovist, nüüd on Павлик Кальюлайд välja ilmunud. Saaks aga omadele selja tagant väänata.
    Muidugi on kremli käpakese Raimondo teguviis põhjendatud. Tema poolõest võltspresident Kersti palus teda oma bandes väikest tormi keerata, et ninamehed neist vastikutest konservantidest vassistidest lahti ütleks ja kulla Kajakese juurde toapoisteks ja -tüdrikuteks läheks. Lubas ju Kerstike kohe algul suure suuga, et teeb võltsvalitsuse moodustamise ülesandeks nn valimise võitjale, selleks osutus õnnetu Kajake. Veel nädal tagasi kuulutas Kerstike, et jääb oma lubaduse juurde ja teeb võltsvalitsuse moodustamise ülesande Kajakesele. Nüüd on aga sitt seis – Jurka on liitu löönud isamaareeturi Seedri ja ülimalt vastiku vassisti Helmega. Isegi Verhovnõj Štatt astus sellise pilastusliidu vastu välja, rääkimata siinsetest paristest, lobajakatest, kooritsatest, assinovskitest, miksritest, kallastest, paetadest ja muust politikaansest rämpsust. Kuidas Kerstike nüüd teeb ettepaneku ette kaotanud Kajakesele? Väga sitt hais jääb manu. Politikaani kuulsus aga Kerstikesele kogu eluks. Ja vaevalt teda järgmiseks võimutsemisajaks Kadriorgu enam sokutatakse, kõikidest sahkerdajatest hoolimata.
    Samal ajal Jurka aga nikerdab uut võltsvalitsust ja siis peaks Kerstike välja kutsuma juba Jurkakese: kallis Jurka, tee nüüd sina valmis võltsvalitsus valmis! Ja Jurka esitabki ministrite nimed, üks okselejavam kui teine. Ja vaene Kerstike peab selle võltsvalitsuse veel naerulsui ja õnnelikuna kinnitama. Ei saa ju pildile jääda pettununa, Botswana ei saaks meist aru!

    • Stakan K. Butõlkin 5 aastat ago

      P.s. Mulle ka ei meeldi EKRE ja ma ei ole ei Helmede ega ka veel vähem Madisoni “poliitikutalendi” austaja et mitte öelda ma jälestan neid. Aga veel rohkem jälestan ma RE poliitikat. Võrdleksin neid kaht erakonda umbes nii: ma jälestan kiiritusravi (või aborti) aga veel rohkem jälestan ma munandivähki või soovimatut rasestumist.

  2. Kui 5 aastat ago
    Reply

    nüüd meenutada, kuidas reeturid kolinal välja visati, siis peaks õite ruttu kolinaga lahkuma ka Раймонд. Kui keegi pole vahepal salaja põhikirja ümber teinud.

    • Stakan K. Butõlkin 5 aastat ago

      Paneb siiralt imestama, et KE juhtkond kasutab Kaljulaidi suhtes pehmeid väljendeid nagu: mina nii ei teeks, ei ole hea… või jõudu talle…??? Tuleks viivitamatult verbaalsete jalahoopide saatel minema kihutada kui põhikirja räme ignoreerija ja lõhestaja-sellised on nagu pidalitõbised kes tueb viivitaatult isoleerida organisatsioonist. Mida peavad teised erakonna lihtliikmed(nagu nt. mina) mõtlema? See viib erakonna moraali alla ja võidaklse mõelda, et et võibki juhatuse otsuseid ignoreerida , erakonna mainet kahjustada jne ilma igasuguste tagajärgedeta? Sellistel puhkudel tuleb olla nulltolerants. Nii nagu kiiruseületajate ja roolijoodikutega käitub politsei: rajalt maha ja kartsa.

  3. mnjah 5 aastat ago
    Reply

    ja edasi, see enam Raimondit ei huvita, sest tema tahab Europarlamenti saada ja kõik. Vajutab oma punase nupu ära, aga sellest jääb väheks, sest teised ei tee seda ja Valitsus alustab oma tööd. Mai kuus aga tuleb Raimondile suur pettumus kuna siis tuleb tõdeda, et veelgi suurem hulk venelasi on valimistest eemale jäänud, EP uks jääb suletuks ja tõenäoliselt maandub Kaljulaid siis Põhja Tallinna linnaosavanema toolile tagasi ja ongi kõik. Kindlasti ei ole Kaljulaidil valijate mandaati erakonna opositsiooni või veelgi hullem, RE kõrvale istutamiseks. Kui täna küsida, kus kaotaks KE oma näo, siis vastus on, et opositsioonis koos EKRE-ga ja valitsuses koos RE-ga. Kaljulaid mängib vene valijatega ja need meetodid mida kasutatakse ei ole eetilised ja vene valija ei ole kindlasti nii loll kui Kaljulaid arvab.

    • Kui 5 aastat ago

      see Pavlik välja visatakse, ei saa ta ka linnaossa enam kohta. Kui, siis ainult kojameheks.

  4. Rein Mark 5 aastat ago
    Reply

    Karilaid on EKRE mustamise varjus võtmas üle võimu Keskerakonnas , et muutuda Reformi puudliks mängides Kallasele pihku seitse Keskerakonna saadikut,et võimule pääseda.Selline oleks mehe ideaal ja “suhtlemisoskuse” tase. Oma koduparteisse, KUI MOMENDIL VEEL VÕIMUPARTEISSE kahvli löömine on sisuliselt vastuolu Põhiseadusega paragrahv 54, kus minnakse põhiseadusliku korra vägivaldsele muutmise katsele,SELLE PARTEI LAMMUTAMISEGA- milliseid tunnuseid eeltooduga saab käsitleda. Samuti on EKRE mustamisega rikutud PS paragrahve 17 ja 41 , et kellegi au ega head nime ei tohi teotada ja et igal ühel meist on õigus oma arvamustele ja veendumustele. Keskerakonnas on ennegi olnud äraandjaid ja nende minek on kasuks parteilisele puhastumisele.

    • Stakan K. Butõlkin 5 aastat ago

      KALJULAID on selle reeturi nimi. See enda arvates kampaaniameister ja imagoloog ei adu, et ta seostab mitte üksnes enda (väikese inimese ja politikaani) vaid ka Eesti Vabariigi Presidendi-Kaljulaidi nime paratamatult selliste mõistete ja epiteetidega nagu juudas, reetur , äraandja, lõhestaja, tülinorija, kaabakas , mandaadikaaperdaja jne jne.

  5. Kui 5 aastat ago
    Reply

    Karilaid ei salli EKREt, kas ta on siis SALLIV?

  6. Ele 5 aastat ago
    Reply

    Meil on olemas peaminister kelle nimi on Jüri Ratas kui keegi veel ei tea. Mõni moonutab tema nime. Kaljulaid käitub inetult. Ei tea kas reformistid on talle midagi lubanud. EKRE on küll inetult rääkinud enne valimisi aga ta pole kellegi tervist rikkunud ega ka laimanud keskerakondlasi nagu teevad seda reformierakondlased kasutades õudseid võtteid võimule saamiseks. Kes teel ees see pühitakse sealt minema. Peavoolumeedia ajakirjanikele öeldakse ette keda nad peavad laimama ja millest üldse kirjutama. See mida nad E.Savisaarele tegid meenutab stalinismi kuritegusid ja vaid selle pärast et kartsid ta suurt häältesaaki ja oli tahe Tallinn üle võtta. EKRE on seega palju parem koalitsioonipartner kui Reformierakond. Reformierakonna valitsemise ajal vaesus aina kasvas.

  7. Maali Maalt 5 aastat ago
    Reply

    See on Kaljulaidile allakäigu spiraali algus.

    • maali maalt 5 aastat ago

      Näe, libamaali kah platsis.
      See ei ole don Raimondo allakäigu spiraali, vaid tähelennu algus. Edgari õpilasena lendab see sell veel kõrgele ja kaugele, sest tal on Kadriorust toetust oodata.

  8. Stakan K. Butõlkin 5 aastat ago
    Reply

    Mina seda ei teeks…??? !!! Lp. Kadri Simson, KE põhikiri keelab sellise tegevuse.! Milleks ühele erakonnale põhikiri?
    Selleks, et see teeb organisatsioonist organisatsiooni. Ilma reegliteta ei saa eksisteerida isegi pätikamp. Kui me vaatame sellistele sigadstele läbi sõrmede siis oleme me ürgkari mitte organisatsioon. Milleks kehtestada erakonnas reegleid kui neid millekski ei peeta? Kas selliseid rikkumisi tolereeritakse valikuliselt?
    Meil arvatakse erakonnast välja ka väiksemate pattude pärast aga see on absoluutne juhatusele näkku sülitamine avalikkuse ees!! Tule taevas appi:…” mina nii ei teeks..?” !? Ma hakkan siiralt kahtlema kas ma Keskerakonda kuuluda enam tahan kui sellised libedad Juudased meie erakonda edasi mürgitavad ja seda vähimalgi määral tolereeritakse.

  9. Vello 5 aastat ago
    Reply

    Vanasti tõlgendati seda, kui ärksamate meeltega rotid laevalt põgenema hakkasid, kindla märgina, et laev varsti nina merepõhja poole pöörab! Ja Keskerakonna laevuke pole siin mingi erand.

  10. Rein Mark 5 aastat ago
    Reply

    Ühe erakonna jälestamine tema maailmavaate pärast on pretsedenditu ja lõhnab apartheidi järgi.Kaljulaidi poolt on Eestis loodud nüüd oma holokaust, millise mustri järgi suhtlesid natsid ka juutidega.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.