Reformierakonna ja suusadopingu seosed

Alo Kärp

Kui Reformierakond ja Eesti murdmaasuusatamine on omavahel juba aastakümneid seotud, siis nüüd on nad mõlemad koos kistud kriminaalsesse dopingujuhtumisse Austrias. Seekord loodetavasti viimsesse.

Suusaliitu on aegade jooksul nii avalikult kui ka varjatult juhtinud reformierakondlased alates Toomas Savist kuni Neinar Selini, kelle abil pesti dopingusüüdistustest puhtaks Andrus Veerpalu ning Kristina Šmigun-Vähi. Viimatinimetatu valiti äsjastel valimistel Reformierakonna nimekirjas Riigikogusse.

Kui 2011. aastal puhkes Andrus Veerpalu ümber dopinguskandaal, jagas toonane Keskerakonna esimees Edgar Savisaar talle toetust, kuid kirjutas ka, et rahvas tunneb end petetuna. „Ma kujutan ette, et Suusaliidu eesotsas olnud Reformierakond kasutab dopingut ka riigijuhtimises. Seetõttu on vältimatu suure osa rahva pettumus pärast Reformierakonna langemist. Parim, mida me Eesti heaks praegu teha saame, on Reformierakonna võimult äraviimine. Mida kiiremini see juhtub, seda väiksem saab olema rahva pettumus.”

Nüüdseks on endise reformierakondliku võimupartei juhtohjad välja toodud ka praeguses Suusaliidus, mille peasekretäriks on reformierakondlane Tõnu Seil, kes löödi korruptsiooni pärast minema Kultuuriministeeriumi asekantsleri kohalt. Otsapidi ulatuvad „oravate“ juhtniidid ka Team Haanja’ni, kust on pärit nii dopinguga patustanud suusatajad Andreas Veerpalu, Karel Tammjärv ja Algo Kärp, samuti treenerid Mati Alaver (kes jõudis erakonnast juba välja astuda) ja Andrus Veerpalu.

Seni, kuni Eesti suusatamise eesotsast pole kadunud dopingutarvitajad riigijuhtimises, ei kao dopingu-teema ka suusatajate hulgast. Olgu seekordne valus õppetund aga viimseks korraks!

Kesknädal

4 kommentaari
  1. Jah 5 aastat ago
    Reply

    Kõik mes on meil halvasti on seotud Reformierakonnaga, Ei meenu ühtegi õiget tegu mida nad oleksid teinud.

    • Lepime 5 aastat ago

      õige kokku, et kui keegi jääb vahele keskbande võimutsemise ajal, siis on rüüdi rehvid!

  2. Ikka 5 aastat ago
    Reply

    jäävad need kajakesed vahele, mitte ei õnnestu kõike varjata ega salata.

  3. Ott 5 aastat ago
    Reply

    See on küll imelik et reformierakondlased võivad teha mida tahavad aga karistust ei järgne. muidugi ei või neid lasta valitsema sest nad on nii palju halba teinud alates vastikute laimukampaaniatega tublide inimeste suhtes rikkudes nende tervist ja segade nende tööd ja lõpetades vaesuse kasvuga meie maal. Urgitsetakse ja vassitakse ja peavoolumeedia toetab neid samuti õigusmõistmine. Reformierakonna rüppe karistused ei ulatu, nad võivad teha mida tahavad.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.