Koalitsioonikõnelustel teisipäeval kokkuleppeid ei sündinud

Rail Baltic

Valitsuskõnelusi pidavad Keskerakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ja Isamaa esindajate kinnitusel ei saavutanud nad teisipäeval mingeid kokkuleppeid, vahendas “Aktuaalne kaamera”.

Kolme partei esindajad arutasid näiteks Rail Balticu rajamist, kooseluseadust, pensioni teise samba muutmist vabatahtlikuks ja justiitsreformi. Läbirääkimisel osalevad poliitikud ei soovinud kõneluste sisust täpsemalt rääkida, kuid kinnitasid, et kõnelused on keerulised ja mingeid kokkuleppeid teisipäeval ei sündinud.

Selgemaid sõnumeid, kas ja milles kokku lepitakse, võib oodata nädala teises pooles.

“Kõik sõltub, kui paindlikud on osapooled. Täna on väga palju näha paindumatust. On ka näha, et EKRE ei tule sellisest opositsiooni rütmist välja ja loobivad ähvardusi olukorras, kus käivad läbirääkimised. Nii et võib-olla nende soov ongi olla opositsioonis ja mitte võtta võimuvastust,” lausus Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid.

“Lähenemine toimus, ühisosa suurenes, aga lõplikult me ühtegi teemat lukku ei löönud, ära ei otsustanud. Nii nagu ikka läbirääkimistel, lõpuks otsustatakse ka see keerulisemate teemade blokk ühekorraga, mitte ükshaaval,” sõnas Isamaa esimees Helir-valdor Seeder.

“Meil hommikul oli laua peal 12 keerulist küsimust. Praegu me lõpetasime ja meile jäi laua peale veel kuus keerulist küsimust. Aga missugused küsimused laua pealt maas on ja missugused jäid, seda ma praegu ei kommenteeri,” märkis EKRE esimees Mart Helme.

BNS

1 Kommentaar
  1. See 3 aastat ago
    Reply

    näitab, et ei osata kokku leppida. Polegi vaja, et ühe sküsimuses oleks kõik ühel meelel, seda ei saa teha juba erinevate arvude tõttu. Nagu näiteks lolaka käibemaksu alandamine 15%-ni. Kõige litsam oleks olnud ju need pakkumised liita ja jagada 3-ks: (18+18+15)/3 = 17%. Ja olekski kokkulepe olnud. Aga ei, 2 kangemat pidid konservantidest rulliga üle sõitma ja 18% alles jätma. Ja siis konservandid hõiskasid, et VÕIT saavutati.
    Ütlen ONLY ONCE: poliitilistes küsimustes andku järele keskbande ja majanduslikes isamaareeturid ja konservandid. Sellise kokkuleppe saaks valmis teha paari tuniga. Nüüd jauratakse, kas poolenisti rase ja peaaegu rsae on ikka rase.
    Hoian mõlemat pöialt, et see lehmakaulemine läbi kukub ja lehm jääb ellu.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.