Kolme erakonna volikogud kinnitasid koalitsioonileppe

Eesti Keskerakond, Eesti Konservatiivne Rahvaerakond ning Erakond Isamaa volikogud kinnitasid täna koalitsioonileppe. Loodav valitsusliit allkirjastab leppe esmaspäeval.

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas tänas kolme erakonna volikogu koalitsioonileppe heaks kiitmise eest ning avaldas tunnustust delegatsioonidele, kes nelja nädala jooksul otsisid aktiivselt ühisosa ning võimalusi, kuidas Eesti elu järgneval neljal aastal edasi viia. Ratas sõnas, et laiapõhjalise koalitsiooni eesmärk on esindada kõiki Eestimaa inimesi, kasvatades inimeste heaolu ja turvatunnet, panustades tugevalt muu hulgas sotsiaalvaldkonda, haridusse, tervishoidu ja tasakaalustatud regionaalarengusse. “Täna volikogude poolt vastu võetud koalitsioonileppes on väga olulisi punkte Eesti jaoks ja mul on hea meel, et konstruktiivne koostöö kolme erakonna vahel on jõudnud tulemuseni,” sõnas Ratas.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimehe Mart Helme sõnul on sündiv kolmikliit kõige laiapõhjalisem koalitsioon, mida pärast Riigikogu valimisi oli võimalik moodustada. “Asume ehitama jõukamat, turvalisemat, demokraatlikumat ja õiglasemat Eestit,” ütles Helme.

Isamaa erakonna esimehe Helir-Valdor Seederi sõnul sai koalitsioonilepe volikogu heakskiidu. „Loodava valitsuse koalitsioonilepe peegeldab Isamaa prioriteete. See valitsus austab inimeste vabadust ja õigust oma elu üle ise otsustada ning seisab meie ühiskonna alustala – perekonna eest,“ ütles Seeder. Seeder lisas, et täna heaks kiidetud koalitsioonilepe lähtub samadest väärtustest ja põhimõtetest, mis on kujundanud Eesti senise välis- ja julgeolekupoliitika. „Meie erakonna liikmed ja Eesti rahvas teavad, et Isamaa osaleb ainult sellises valitsuses, mis väärtustab demokraatlikku õigusriiki, meie iseseisvat kaitsevõimet, järjepidevat välispoliitikat ning mõistab meie liitlaste olulisust ja aktiivset välissuhtlust.“

Eesti Keskerakond, Eesti Konservatiivne Rahvaerakond ja Erakond Isamaa allkirjastavad volikogude poolt heaks kiidetud leppe esmaspäeval.

4 kommentaari
  1. Kesktsensuur 5 aastat ago
    Reply

    .

  2. Nojah 5 aastat ago
    Reply

    Mulle meeldib et Keskerakond töötab selle nimel et kõigil oleks meie maal hea elada. Teist sellist erakonda kahjuks pole. Isamaalased on muutunud tasakaalukamaks ja välistanud laimu mis kunagi neil oli, eriti siis kui erakonnas viibis kurikael Kross. Kuid mitte kõiki nende prioriteete ma ei tunnusta eriti seda mis puutub sjaliseks otstarbeks raha raiskamisse. Keegi ei kavatse meid rünnata ja Venemaaga peaks hästi läbi saama. Mina leian et nende arusaam välispoliitikast on veidi vildakas. Aga kõige hullem oleks liit reformierakondlastega kes muud ei tee kui laimavad, halvustavad ja süüdistavad. Parem juba selline liit nagu on praegu ja tubli et isamaalased nõustusid koostööd tegema keskerakondlastega.

  3. max 5 aastat ago
    Reply

    Lugesin seda koalitsioonlepet. Järjekordne poliitiline idiootsus. Täieti sisutühi, puuduvad eesmärgid, plaanid. võimu nimel müüsid Keskerakond ja EKRE ennast maha. ainult üldsõnaline häma – analüüsime, soodustame jne.
    See lepe on täiesti Ratase nägu – sama sisutühi jutt nagu tuleb igakord kui Ratas suu avab.

  4. Maali Maalt 5 aastat ago
    Reply

    Euroopa on lausa hullumas, et sõda olevat lahti. 4.aprilli SaksamaaTV-s uudistes öeldi, et Venemaa väed tungisid Eestisse. Kas meie peaminister ka teab.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.