Miks need punased jooned…?

Kuvatõmmis uudistelehe Infox lehelt, kus viidatakse algselt loata kasutatavale tühjale südamele.

Suur kummardus Jüri Ratasele, et ta julges kutsuda koalitsioonikõnelustele EKRE ja Isamaa, kellega arutada uue valitsuse lubaduste elluviimist! Senine tõsiste ja tarkade meeste ühismõtlemine on alles eelmäng enne Riigikogu kokkukutsumist. Eestis puudub meedial aus arvamus; ainult pooltõde vahutatakse rahvale. Miks?

Kaja Kallas, keda Reformierakond endale etteotsa suksutas, on hädas, sest eluaspektid on idealiseeritud jutupuhumiseks punaste joontega, mis ei eruta rahvast, vaid hoopis solvavad teda. Reformierakonnal on suur hirm, et neil pole niipalju tarku poliitikuid, kui Jüri Ratas on osanud enda ümber koondada.

Minu pere valis Riigikogusse Jaak Madisoni. Kas oleme nüüd koos saja tuhande valijaga nood punased kollid, keda peab siin riigis kartma? Vastupidi – me oleme saanud aru, et nii edasi minna riigiasjad ei saa ega tohi, sest väga palju on raskeid probleeme, mis tuleb ükskord ometi rahvale ära selgitada, et riigivõimu korrastada. Ei saa näiteks leppida, kui kultuuriminister ei tea, kuhu ja kuidas riigiabi jagatakse ning kes üldse on Kultuuriministeeriumis rahajagaja. See on üks näide.

Elame kui paharettide maal, kus pangad tegelevad rahapesuga; ent Venest tulnud must raha kõlbab meile väga hästi! Meie palka aga võrreldakse Maroko palgaga!!! Las vaesem rahvas paastub tühja kõhuga! Miks?

Miks oleme sellises seisus, kus „Postimehe“ esileheküljel on protest Facebook´i kampaaniale „KÕIGI EESTI“, kus sarjatakse Keskerakonna püüet võimukõnelustel EKRE ja Isamaaga kokkuleppele jõuda? Selline „südamesõnum“ lõhub Eestimaad, kisub rahvast arvama, et uus võimuliit ei kõlba kuhugi. Miks nüüd selline jutt?! Noored, mõelge, mida te oma plakatitega öelda tahate. Igasugune mõttelage arvamus ei peaks olema õige ja kõigile meeldima.

Tean, et EKRE valijad ei hääletanud selle erakonna poolt mitte „viha“ pärast, vaid toetasid tarku poliitikuid. Rumalaid, kellega on hea manipuleerida. on Riigikogus olnud küllaga. Tahan elada Eestis, kus meid ei sõimata „natsiks“, „fašistiks“, „rassistiks“.

Nüüd aga õhutataksegi hüsteeriat, nimetades EKRE-t natsistlike vaadetega erakonnaks. See on haiglaste inimeste väljamõeldis, mis ajab arulagedaid õrrele, sest midagi rohkemat nad välja mõelda ei oska. Neid silte ei tohiks kergelt kleepida ja neid sõnu kerglaselt suhu võtta. See ei ole demokraatia!

Mina ja mu pere soovime elada inimese põhiõigusi ja vabadusi austaval sünnimaal, mitte hüsteeriakülvajate riigis. Seepärast austan ja tänan Mihhail Kõlvartit ja Yana Toomi, kes ei lähe igasuguse haiglase kampaaniaga kaasa.

Poliitikas on alati olnud võitjaid ja kaotajaid. Meie tahame olla võitjate poolel!

Riina Rossa,

luuletaja-kirjanik Viljandi lihtrahva hulgast

 

3 kommentaari
  1. Kesktsensuur 5 aastat ago
    Reply

    .

  2. ,miks? 5 aastat ago
    Reply

    Kummardus Ratasele? Miks küll? Kokku pandud koalitsioonlepe on ainult hunnik umbmäärasusi. Sisuline pool on null – Ratase valitsus on suutnud riigi rahanduse nii põhja ajada, et midagi teha pole võimalik. Kogu Keskerakonna valimiskampaania oli üks suur valetamine – tegelikkuses pole võimalik midagi ellu viia. EKRE liitus nüüd nendega, taotakse endale vastu rindu, kuigi tegelikkus on nad ennast lihtsalt maha müünud. viimased päevad on ka näidanud, et koalitsiooni liikmetel endalgi pole mingit arusaamist mis on siis kokku lepitud.

    Aga võib juhtuda mida erakordset, esimest korda võib Helmel õigus olla – nagu ta enne valmis ütles et koalitsioon mis peale valimis kokku pannakse, ei kesta sügiseni.

  3. Rein Mark 5 aastat ago
    Reply

    KÕIGI EESTI hingitsemine kestab edasi ja külvab opositsiooni rahadega viha ja vaenu meie riigis. Oma retoorikas on nad tublid kasutama kulunud Vene kaarti, mis nende enda vastu on hakanud töötama. Mida rohkem neile meenutada nende leivaisade patukoormat lähiminevikust sõprussuhete arendamisel Venemaaga -seda enam saab selgeks, et kauka jumal välistab põhimõtted ja ideoloogia.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.