Loodav valitsuskoalitsioon kohtus tervishoiu valdkonna esindusorganisatsioonidega

Tanel Kiik

Eesti Keskerakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ja Isamaa Erakonna loodava valitsuskoalitsiooni esindajad kohtusid täna tervishoiu valdkonna esindusorganisatsioonidega, et tutvustada koalitsioonilepingut ning kuulata ettepanekuid, kuidas tervishoiusüsteemi parandada.

Loodava valitsuskoalitsiooni sotsiaalministri kandidaat Tanel Kiik ütles, et lähinädalatel soovitakse tutvustada erinevatele valdkondlikele ühendustele koalitsioonilepingut ning kuulata nende mõtteid ja ka murekohti, mida lahendada. Esimene kohtumine oli tervishoiuvaldkonna esindajatega. „Koalitsioonileppesse on läbi erakondade valimisplatvormide jõudnud esindusorganisatsioonidelt olulised tervishoidu puudutavad põhimõtted. Need ideed tuleb edaspidi ühiselt detailselt sisustada, et ravijärjekordi vähendada ja parandada arstiabi kättesaadavust,“ selgitas Kiik.

Arutelude all olid nii perearstide kui ka eriarstide puudus ja seda eriti maapiirkondades, tervishoiu kvaliteet Eesti eri piirkondades, tervishoiu rahastamine ning esmatasandi abi kättesaadavus. Kiige sõnul on täna ametis olev valitsus tõstnud haigekassa rahastust, kuid lisaraha vajadus tervishoidu on kahtlemata jätkuvalt olemas. Samas tuleb tema sõnul tugevdada tervishoiusüsteemi ka erinevate digilahenduste kasutuselevõtuga, suurema ennetustööga ning personaalse terviseplatvormiga. „Peame oluliseks, et iga inimene mõtleks rohkem enda tervisele ning tunneks kaasvastutust oma suurima väärtuse hoidmisel,“ rõhutas Kiik.

Kohtumisel osalesid Eesti Õdede Liidu, Eesti Perearstide Liidu, Eesti Tervishoiutöötajate Kutseliidu, Sotsiaalministeeriumi, Eesti Arstide Liidu, Eesti Haiglate Liidu, Hambaarstide Liidu ja Eesti Haigekassa esindajad. Eesti Keskerakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ja Isamaa Erakonna koalitsioonileppes on muu hulgas välja toodud esmatasandi arstiabi tugevdamine ja EMOde koormuse vähendamine, tervisekeskuste rajamise jätkamine, hambaravihüvitise paindlikumaks muutmine ja erinevate digilahenduste, nt digisaatekirjade, e-konsultatsioonide ja digiregistrite kasutusele võtmise kiirendamine.

2 kommentaari
 1. Juhan Smuul 3 aastat ago
  Reply

  Pühendatud Tanel Kiigele, ministrist kahupeale:

  Tol korral ringi jooksin alles särgis,
  täis lapsemõtteid oli kahupea,
  või vänderdasin hanekarja järel,
  vits peos, sest mine isahane tea.

 2. masendav valetamine käib 3 aastat ago
  Reply

  Milline ilus propagandaartikkel – sujuvalt unustatakse ära, et keskerankonna valituss suutis haigekassa rahad hakkamaa panna ja neid ei kulutatud mitte tervishoiule, vaid keskerakonna populismi ja ebakompetentsuse kinnimaksmiseks

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.