Tallinna volikogu valis Kõlvarti linnapeaks

Tallinna linnavolikogu. Mihhail Kõlvart Foto Tairo Lutter/Scanpix

Tallinna linnavolikogu valis ettearvatult Tallinna linnapeaks senise linnavolikogu esimehe Mihhail Kõlvarti.

Kõlvarti poolt hääletas 45 saadikut, vastu oli  25 volikogu liiget.

Mihhail Kõlvart asub linnapea ametikohale reedest, edastas volikogu pressiesindaja.

Kõlvart tänas volikogu liikmeid usalduse eest. “On väga suur au ja vastutus olla valitud nii väärikale ametikohale, kus on eelnevalt töötanud sellised ajaloolised isikud nagu Voldemar Lender ja Jaan Poska,” ütles ta.

“Eesti keel on eesti inimese identiteedi selgroog ja eesti kultuuri alus. Iga inimene, kes elab Eesti riigis, peab mõistma eesti keele tähtsust ning tajuma selle kultuurilist konteksti. Samas peame teadvustama, et ka venelastele ja teistele rahvustele, kes elavad meie kõrval, on nende enda keel ja kultuur oluline. Kultuurid rikastavad üksteist siis kui nende vahel ei ole vastuseisu, kui kultuuri kandjad tunnevad ennast vabalt ja toetavad teineteist,” ütles Kõlvart.

“Peagi 800. sünnipäeva tähistava Tallinna juhina on minu siht olla linnapea kõigile tallinlastele ning töötada kõigi linnaelanike heaks sõltumata sellest, mis on minu või nende emakeel,” sõnas ta.

“Linnajuhtimise juures on oluline visioon ja seda toetav struktuur. Peame nägema linnapilti ja tulevikuperspektiivi tervikuna, see tähendab, et õige teekaardi joonistamiseks peame olema võimelised ette kujutama Tallinna linna 10, 20, aga ka 50 aasta pärast. Selles visioonis tahame näha, kuidas on kõik linnaelu valdkonnad omavahel seotud – linna planeerimine koos linnateenuste süsteemiga,” ütles Kõlvart.

Vastne linnapea märkis, et struktuur peab aga visiooni toetama ning kuna visioon vajab alati täiendamist, siis vajab ka struktuur muutmist. “Kui te küsite minult, kas on vaja muutusi linna struktuuris ja kas ma näen, et muutused tulevad, siis ma vastan jah. Aga need kindlasti ei tule Exceli tabeli järgi, me ei hakka lihtsalt vähendama asutuste ja ametnike arvu numbrite pärast. Me vajame sisulisi muutusi lähtuvalt linnaelanikele osutatavate teenuste kvaliteedist,” ütles Kõlvart.

2017. aasta sügisest linnavolikogu esimehena töötanud Kõlvart oli aastatel 2011-2017 Tallinna abilinnapea, kureerides hariduse-, kultuuri-, spordi, noorsootöö- ja integratsioonivaldkondade tegevust. Mihhail Kõlvart on Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liige.

Volikogu valis uue linnapea, kuna senine meer Taavi Aas suundus riigikokku.

4 kommentaari
  1. Almar 5 aastat ago
    Reply

    Kas te arvasite, et Taanilinnal saab olla veel parem linnapea, kui kickpoksija, kes leiti kodust röövlimask ja kelle auto põles koos ta sõbraga ära. 15 miljardit on ju kellegi vaimusilmas otsustatud ja Tshingis-Khaani järglasi on ju ka pea 5% maailma geenides.

  2. Almar 5 aastat ago
    Reply

    Parandus: … KEL leiti kodust röövlimask…, mille kohta ta ütles, et sõber tõi selle koos kotiGa hoiule ja ta ei teadnud, mis seal sees on (mingi aastaid tagasi “Pealtnägija” lugu).

    Tuleb vist 14 500 KESKi küpsetatud broilerile ka meelde tuletada, et Tallinna seaduslik LINNAPEA ON siiani EDGAR SAVISAAR, sest IRL on, kõik need pikad aastad, kui Edgarit (kui lihtrahva õnnistajat ja muuseas Euroopa alal popimat poliitikut 1 valija kohta) on õigusetusesüsteemi abil peedistatud, omanud sise- või justministri kohta ja 2016 aastast ka seadusetult Kadrioru lossi hõivajat.

    Kui rahvas on Edgari teatud aastateks linnapeaks valinud, siis ta peab saama need aastad meid ka juhtida, mitte et Estonian Airi plaanitult 140 miljonist tühjaks pumpajad ühe erakonna templirüütlite seast ja Eesti 14 miljardi ESM-i röövijad teisest templirüütlite kambast võivad lihtaslt otsustada, et tal tuleb jalg otsast ära korraldada ja mingu Aasmäe ja Käärmanni teed.

    Igasugu ebasobivad asiaadid, misiganes isakeelega, ladugu aga hiinlastele avanss tagasi enne, kui hilja ja vedagu kajakakakast saareehitajatega võidu oma jalgadega vehkijate trenne.

    Poliitika on midagi muud, ja eriti hiinlaste omast 1000 korda ja venelaste omast 100 korda väiksema rahvusriigi pealinnas.

    Maarahva shamaanidest vapside vastu ei tasu üritadagi. Õpi burjaatidelt.

  3. Ott 5 aastat ago
    Reply

    Kõlvart on tõestanud et sobib väga hästi linnapeaks. Ta on tark, hooliv, õiglane, töökas ja viisakas. Hea valik.Soovin talle edu ja võimalust töötada segamatult.

  4. Jah 5 aastat ago
    Reply

    Aga nüüd on hakatud ka Kõlvartit laimana. Reformikatel käib see laimamise tegemine nagu käkitegu. Võetakse keegi ette no muidugi peamiselt keskerakondlaneja hakatakse piitsutama, valetama ja vassima. Peaks hoopis uurima Ansipi häbiväärset kommunistlikku minevikku või väga paljude väärtegudega kuulsaks saanud E.N.Krossi tegevust siiani. Arvan et see kurikael ongi osav urgitseja. Praegu tegutseb vaikselt aga kindlasti alatult. Ta on endine korruptsioonimeister ja reeturitega mehkeldaja.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.