Maria Kaljuste tasuta lõuna

Maria Kaljuste

EKRE juhtkonnaga tülli läinud ja erakonnast välja heidetud  Maria Kaljustet teame kui Facebooki-intriganti, kes jagas oma sotsiaalmeedias n-ö alternatiivseid poliitplakateid, millel oli kujutatud Keskerakonda kuuluvaid Jüri Ratast, Yana Toomi ja Olga Ivanovat sadomasot harrastamas.

On uskumatu, et sellise asja eest teda vastutusele ei võetud ja need jälkused on ikka veel üleval.

MTÜ Tark ja Terve Eesti juht Maria Kaljuste teatas, et kandideerib Euroopa Parlamendi valimistel üksikkandidaadina võitlemaks sõnavabaduse eest ja Euroopa islamiseerimise vastu. Ühegi erakonna nimekirjaga ta end liitumas ei näe. Loomulikult, sest kes sellist intriganti ikka enda keskele tahaks.

Suurusehullustust põeb ta küll. Kirjutanud maha mitmete erakondade juba avaldatud mõtteid, lubab nende taustal hoolega võitlema hakata. „EKRE-ga sobiksin ma maailmavaatelt kõige paremini, kuid nende juhtidega mitte. Eestis puudub konservatiivne roheline erakond,” ütles Kaljuste ERR-ile.

No kui nii, siis miks oli vaja EKRE-ga tüli norida? Kaljuste lisas, et samas oleks isegi meeldiv, kui keegi erakondadest pöörduks tema poole, sest teoorias ei välista ta kandideerimist mõne erakonna nimekirjas.

Erakonnad on oma nimekirjad juba kokku seadnud ja Keskerakonna mõnitamine ei meeldi isegi mitte opositsioonile. Ei, teda ei vajata. Las püüab teha Tarandit, kuid kas seegi õnnestub. Nii, nagu Tarand end maha mängis, on ka sama võimalus Kaljustel. Teda välja heitnud erakond säras viimastel valimistel ja on nüüd Riigikogus suurema liikmete arvuga. Ka Maria Kaljuste oleks võinud olla nende keskel.

Nüüd Maria Kaljuste kuulutab: “Reklaamiraha mul ei ole, ma olen väikeettevõtja maalt nelja lapsega.”

„Saarte Hääles“ aga hõiskab, et „valijatel on võimalus kasutada mind relvana lahingus neile endale oluliste asjade eest ning kasutada minu tohutut töövõimet, kangekaelsust ja võitlusvaimu, neid enda heaks tööle pannes“. Ja siis libastub endisel EKRE retoorikal: „Ma ei pruugi alati olla armsalt viisakas ja diplomaatiline, kuid ma olen järeleandmatu.” Paistab, et Maria Kaljuste elab kusagil kaugel ega märka, et EKRE on muutunud ja et seda vana ebaviisakat juttu nad ammu enam ei esita.

Kaljuste jätkab: „Me oleme mõnes aspektis radikaalsemad kui EKRE. Näiteks see, kuidas peaksime suhtuma Euroopa Liitu, loodusvaradesse, isiklikku vastutusse poliitikas. EKRE püüab rahvast lollitada.“

„Arvestada tuleb ka sellega, et Euroopa Liit võib laguneda kiiremini, kui keegi karta oskab,” selgitas Kaljuste. Huvitav, miks ta siis ikkagi tahab Europarlamenti minna youtube-s üle vabariigi kerjatud rahaga? Kas tasuta lõunale?

Kn

 

26 kommentaari
  1. Nii 5 aastat ago
    Reply

    et kui on Eesti islaamistamise vastane, siis on intrigant ja pähh. Pekske Mariat! Kõigi muslimite nimel!

    • no nii 5 aastat ago

      Ta kirjutas ekre jutu maha ja topib oma esituseks. Valelik teine!
      Muslimid on juba putku pandud.

  2. poliitik või asi 5 aastat ago
    Reply

    See õnnetukene, kes korjas Saaremaalt raha, et oma näruse potifirma asemel minna Euroopasse?!
    Peaks ikka loll olema, et sellisele karjeristile raha anda.
    Aga näe, mõni ikka andis ka.
    Pole vaja Ekret korrata. Oled välja visatud.

    • on kaht sorti keigarid 5 aastat ago

      Ühed varastavad ja lähevad reformierakonda.
      Teised kerjavad ja tunnevad vaid lõbu ekraanile saamisest.
      Selline ei pääse iial Euroopasse. Jääb edasi maamutiks oma lastekarjaga.
      Aga tööle tema juurde enam orjaks ei lähe!

  3. Kadestas Helme naist 5 aastat ago
    Reply

    Kogu viga oli selles,et Mardi naine on palju kaunim ja laulab ka veel Ingeli äälega.
    Seda see priske Saaremaa tädi ei sallinud.
    Oligi tülid majas.

    • Kui 5 aastat ago

      tundelised hinnangud välja visata, siis ega Moonika Mariale vastu küll ei saa. Üks mugav äraelaja, teine toimekas. Hindajad iseenda järgi ka hindavad, sest paljud neist on ju ainult klähvijad, väljagi tulevad vaid siis, kui saab laulda ja peksa ei saa.

  4. küll oli kisa 5 aastat ago
    Reply

    Kisati ekre vastu. Nad rääkisid tõtt.
    Nüüd aitavad valitsuses korda hoida.

  5. kui häält ei tee, siis... 5 aastat ago
    Reply

    Ekre tuli ehmatusega välja.
    Võitis!
    Saaremaa mari visati jonnimise pärast välja.
    Nüüd kerjab elatiseks rahakest.

    • otsis ka turustajat 5 aastat ago

      See naine otsis odavat müüjat tema oletatavale talutoidule.
      Kassee on oma toode või nagu kombeks sisse osta ja vahendada?

  6. ah nüüd lollitavad? 5 aastat ago
    Reply

    Ütled nii ekre kohta?
    ISE LOLLITAD rahvast.
    Oled vaene kerikurott ja meid ei sõima mette!

  7. õige valik on 5 aastat ago
    Reply

    Valime Yana Toom,i ja Igor Gräzini!
    Teisi polegi sinna vaja

  8. peamine mure 5 aastat ago
    Reply

    Äripäev edastas riigikantselei strateegiadirektori Henry Kattago etteheite, et kuigi 2011. aastal heaks kiidetud „Eesti 2020“ strateegiaga plaaniti toonane 17,5protsendine suhtelise vaesuse määr langetada 15 protsendile, siis tänaseks on see määr hoopiski tõusnud 22,6 protsendi peale.
    Kattago sõnul on liiga optimistlikud prognoosid ja ebaõnnestunud reformierakonna poliitikad viinud selleni, et rikkamad saavad veelgi rikkamaks kiiremini, kui vaesed neile järele jõuavad.

  9. Maria Kaljuste 5 aastat ago
    Reply

    Huvitav artikkel täis lapsikut emotsioonivalet ja viha. Esiteks ei ole ma kunagi yotubes raha kerjanud – ütlesin et kui rahvas toetab eu parlamenti kandideerimist rahaliselt, siis kandideerin – rahvas toetas, nad leidsid et on vaja. Seega kandideerin. Teiseks oleks siin tõrvapilduv ja vanu asju väljakoukiv ajakirjanik võinud oma kodutöö korralikumalt ära teha sest juba mõnda aega tagasi andsin avalikusele teada et valituks osutumise korral annetan ma oma palgast kõik mis jääb üle keskmise palga (loetlesin) vähiravifondile, naiste varjupaikadele, paljulapselistele peredele jt abivajajatele ja abistavatele MTÜ dele. Seega Härrased kurja karjujad ..milline Tasuta lõuna?

  10. unista aga 5 aastat ago
    Reply

    Kallis suurejooneline ja suuremeelne saadikukadjadidaat.
    Sa tead seda, et sind mitte keegi ei vali ei iial!
    Hea, kui ekrest keegi sisse saab.
    Valitakse ikkagi Keskerakonna targad kandidaadid.
    Ja moslemite jutt lõppes juba aasta tagasi. Neid pole ja sind pole ka vaja.
    Seega, ei mingit tagasimaksmist ei tule!
    Pettus vaid, et püünel korraks lehvida.

    • küll vaketab 5 aastat ago

      Mäletan, et olid kirjas arve nummer ((ei rinna…dja), tlefon ja aadress.
      Äkki ise ei teagi?

  11. Guido 5 aastat ago
    Reply

    Väga imelik valedest kubisev jutuke! Ilmselt sellepärast ei ole ka autorit märgitud, et kogu tekst on ainult lapsik irisemine, aga mitte seisukohti argumenteeritult vaidlustav.

    • guido-tule maale tagasi 5 aastat ago

      Loe veits sots.mediat ja saad aru, kuidas eksid elutõdedes.

  12. Ele 5 aastat ago
    Reply

    Eks ikka mõned trügivad EL-u ikka raha pärast. Aga seni pole küll meie delegaatidest tolku olnud ainult Yana Toom tegutses, teised kadusid nagu vits vette. Ma soovitaksinMaria Kaljustele minna Reformi tagatuppa E.N.Krossile seltsiks. Sinna on ka läinud Vilja ja tänu oma eksmehe laimule saanud ka hääli. Eelmine kord andis Kross oma koha Riigikogus temale nüüd sai ise sinna ime kombel. Küllap Kaljuste on ka teretulnud Reformierakonda sest sinna sobivad kõik kes laimavad keskerakondlasi. Aga ehk oleks enne vaja minna psühhiaatri juurde ravile.

    • Lihtsalt 5 aastat ago

      troll ele-jane-ott..va s..tt-jah ja muud sarnased tegelinskid. Lõpetage olginos see jura ükskord ära, burešinit enam ju pole. Keegi teda ei “tapa” ega isegi ei meenutaks kui te rumalukesed seda ei teeks. Koomiktroll ele, eriti sobib teie kohta soovitus: “Aga ehk oleks enne vaja minna psühhiaatri juurde ravile.” Paraku on see täitumatu unistus, ei teid trolle seegi aita.
      PS. Tervitage toomi tagatoas ka, saate öösel paremini magada.

  13. Välavõte Inno-Irja blogist 5 aastat ago
    Reply

    „Sellist vastikut nõukavärki” tahtis EKRE-sse tuua revolutsionäär ja egomaniakk Maria Kaljuste, endine reformikas (ja vist enne seda veel ka respublikaan ehk siis tõeline tuulelipp). See, et EKRE on mingi kahemehefirma, on täielik nonsenss. Isa ja poeg Helmed sisuliselt kahekesi puhusid elu sisse sellele surnud erakonnale ja on teinud sellest tänaseks kõige tegusama ja üksmeelsema erakonna. Kõige kiiremini kasvava erakonna. Üksnes eelmisel aastal liitus EKRE-ga rohkem uusi liikmeid kui on näiteks Vabaerakonna kogu liikmete arv. Helmete ainus puudus on see, et nad on ehk pisut liiga heausklikud osade selliste Maria-suguste tuulenuusutajate suhtes. Ja ega ju ei tea ette, et pealtnäha selline toimekas ja hea jutuga inimene võib olla tegelikkuses meeletu intrigant ja patoloogiline valetaja. Maria kasutas lihtsalt ära EKRE järsku populaarsuse tõusu, liitudes nendega vahetult pärast riigikogu valimisi. Tegelikult teda eriti ei huvitanudki EKRE väärtused ja rahvuslik poliitika, sest ta tegi mitmeid üsna imelikke ja erakonda kahjustavaid käike ja mida edasi, seda jõulisemalt püüdis oma tahtmisi läbi suruda ja isegi teatud laadi paleepööret erakonnas korraldada. Kui see ei õnnestunud, siis hakkas meedia kaudu alusetult Helmeid mustama, et nemad tema nõudmisi ei kuulanud.

    • nii see on 5 aastat ago

      Maria on konfliktne inimene, vast mitte paha, aga vastuoluline.
      Kui vaatate, mida saarlased temast arvavad, siis näete, et vastalisi tal jätkub kodusaarelgi küllaga, mõni ime, kui erakonnas vastuollu läks.
      Tegus naine, aga keerulise karakteriga ja ei võta kuulda mõistlikku juttu.

  14. Maria Kaljuste üleskutse 5 aastat ago
    Reply

    “Minu isiklik seisukoht on, et prostitutsioon on vaja Eestis legaliseerida. Ammu oleks pidanud seda tegema – nii palju halba oleks olemata jäänud,” kirjutab kevadel Eesti Konservatiivsest Rahvaerakonnast välja arvatud Kaljuste ning lisab, et maailma vanima elukutse keelamine on sama, kui mitte lubada kõhulahtisusega inimesel kempsu minna”.
    See on väljavõte Objektiivist.

  15. oh seda nuttu küll 5 aastat ago
    Reply

    Nüüd on tädil nutt suus. Kõik teised on pahad.
    Tema on vääga hää!
    Ajakirjanikud pahad, Ekre paha, riik ei armasta jooksikut.
    Oleks võinud valutult olla päärgast riigikogus.
    Aga ei, hakkas vastu Eesti riigile.
    Patusele nüid ka patu palk! Ja igaveseks maha kantud.

    • ega tal mõistust pole 5 aastat ago

      Teha pila riigijuhtide suhtes on karistatav.
      Miks ta veel vabaduses on?

  16. Soovitus Maria Feodissovnale 5 aastat ago
    Reply

    Voodirõõmude ekspert Epp Kärsin: alkoholi ma ei tarbi ja kõhtu kunagi täis ei söö, sest iialgi ei või teada, millal seksi saab!
    Ainultnii saab kuulsaks.
    Õpi Maria.

  17. igaveselt tüütu tüüp 5 aastat ago
    Reply

    Ei kannata saare rahvas seda tüüpi. Temas pole saarlasele omast töökust ega oskust.
    Ära tüütab oma jamadega ja ikka jälle liperdab meie kodulehes.
    Kas midagi targemat siis pole?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.