Euroopa Liidu asjade komisjoni asub juhtima Anneli Ott

Anneli Ott

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjon kogunes esmaspäeval esimesele istungile ning valis esimeheks Anneli Oti Keskerakonnast ja aseesimeheks Sven Mikseri Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast. 

Komisjoni liikmed on veel Heiki Hepner, Kalev Kallo, Tarmo Kruusimäe, Oudekki Loone, Jaak Madison, Tõnis Mölder, Kalle Palling, Keit Pentus-Rosimannus, Anti Poolamets, Taavi Rõivas, Riina Sikkut, Aivar Sõerd, Urve Tiidus ja Jaak Valge. Kokku kuulub komisjoni 16 liiget.

Euroopa Liidu asjade komisjon (ELAK) on alatine komisjon, millel on Euroopa Liidu küsimustes otsustav ja koordineeriv roll. Komisjon annab mandaadi valitsuse seisukohtadele Euroopa Liidu õigusaktide eelnõude kohta ning Eesti seisukohtadele Euroopa Liidu ministrite nõukogu ja Euroopa Ülemkogu kohtumisteks. ELAK-i seisukohad on valitsusele kohustuslikud ja valitsus lähtub nendest Euroopas peetavates aruteludes.

3 kommentaari
  1. Tule 5 aastat ago
    Reply

    taevas appi!

  2. Oi oi 5 aastat ago
    Reply

    Kas Roosimannused on ikka veel vabaduses. Ma ei saa aru miks Rõivast igale poole topitakse. Ma ei tea ühtegi asja mida ta oleks õigesti teinud ja tark ta ka pole.

  3. Oijaa! 5 aastat ago
    Reply

    On aga nimed seal komisjonis-puha euroasjatundjad eesotsas Sm.Roigasega.Silma hakkas ka paar õiget, kuid üldine pilt on masendav-kamp euroreetureid.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.