Keskerakonna poliitika nooruslik vanaema Kersti Sarapuu

Kersti Sarapuu

Kersti Sarapuu mõtted ja teod peaks veenma ka kõige maskuliinsema mõtteviisiga mehi selles, et poliitika vajab tarku ja hoolivaid naisi.

Geograafiliselt seostatakse Kersti Sarapuud ennekõike Järvamaa ja Paidega.  Tegelikult omandas ta keskhariduse Tartu 7. keskkoolis (praegu Karlova kool ). Tema koolivendadeks vanemates klassides olid Edgar Savisaar ja Aadu Must. Tallinna Polütehnilise Instituudi lõpetas Kersti tööstuse juhtimise ja planeerimise erialal.

Kersti Sarapuu pole teinud karjäärihüppeid, vaid järjepidevalt edasi liikunud järjest suuremat vastutust nõudvasse ametisse. Ta alustas müüjana Tartus, oli õpetajaks Karinu 8-klassilises koolis, juhatas Alliku sovhoosi lastepäevakodu ja Paide Sookure lasteaeda, tegutses Järvamaal juhtival tööl pangandussüsteemis. Kogemused andsid tõuke panna end proovile eraettevõtluses.

Mõtteerksat ja tegusat daami ei jätnud ükskõikseks kohalik ühiskonnaelu. Tekkisid mõtted, kuidas muuta seda sotsiaalselt jõulisemaks ja huvitavamaks. Poliitiliseks väljundiks valis proua Sarapuu Eesti Keskerakonna. Kohalikud valimised kulgesid edukalt. Kersti Sarapuule usaldati võimalus teostada end omavalitsusjuhina – Paide linnapea ja linnavolikogu esimehena. Tema linnajuhi-aastatel oli Paide pidevalt pildil meedias. Mais 2014 Järvamaa maavanem Tiina Oraste austas Kersti Sarapuud Järvamaa teenetemedaliga, põhjuseks panustamine Paide arengusse ja 60. sünnipäev.

Küllap võib öelda, et Paide jäi ettevõtlikule ja avara hingelaadiga Kersti Sarapuule heas mõttes kitsaks. Valijate hääled viisidki Riigikogusse. Toompeal on erudeeritud ja särav järvamaalanna suutnud end kurssi viia iga teemaga, eriti olulised on tema jaoks tasakaalukas regionaalpoliitika, maapiirkondade edukäik, elamisväärsed pensionid, arstiabi ja sotsiaalhoolduse kättesaamine igaühele.

2015–2019 juhtis Kersti Sarapuu Riigikogus Keskerakonna fraktsiooni. Ta on ka Keskerakonna volikogu eesotsas. Võimalik, et proua Sarapuu naiselik diplomaatia oli mängus selleski, et Keskerakonna kongress, kus Jüri Ratas valiti erakonna esimeheks toimus 2016. aasta sügisel Paides.

Pühapäeval 5. mail oli Kersti Sarapuul põhjust aega veidi maha võtta, lähedaste, sõprade ja tuttavate seltsis olla. Nimelt jõudis taas kätte pidulikum sünnipäev. Ei hakka daami vanust avalikustama, las igaüks arvutab ise. Sünniaasta on igatahes 1954. Mis arvutamisse puutub, siis selle valdkonnaga on Kersti Sarapuul sõbralikud suhted. Ta on toetanud Paides peetud võistlust „Südames Matemaatika“.

Küllap tuleb Kersti Sarapuu kodus hingekosutav koosviibimine ka emadepäeval. Ta on ju viie lapse ema ja nelja vanaema. Ehk võiks ka Keskerakond kutsuda äsjast sünnipäevalast oma nooruslikuks vanaemaks? Õnne talle aga igas mõttes, ka Kesknädala poolt!

Jaan Lukas

1 Kommentaar
  1. Pole 5 aastat ago
    Reply

    võimatu, et oelksin tippi sattunud Kerstiga samal ajal, sest tegin samuti eksamid samale erialale. Olin isegi esimeses kolmandikus ja sees, kuid siis võeti arvesse ka suunatuid ja erialal töötavaid ja mind puksiti Kersti juurest välja.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.