Kas oleme praegu vabad?

Rasmus Kaljujärv FOTO: MIHKEL MARIPUU/SCANPIX

Rasmus Kaljujärv kardab, et me kaotame vabaduse. Millise vabaduse? Valitsus on meil õige, aga meedia on Reformi kontrolli all, ning need raadio, televisioon, ajalehed kogu aeg valetavad meie riigis toimuva kohta. Reformierakonna niisugused käsualused halvustavad meie riigi praegusi juhte ja nende häid otsuseid. Valetatakse rohkem kui nõukaajal.

Kas see ongi vabadus? Rahvas aetakse segadusse või koguni ässitatakse üles riigivalitsejate vastu.

Mäletame ju küll seda reformierakondlikku valitsust 17 aasta jooksul. Minul on sellest ajast veel meeles 500 euro suuruse maksu maksmine väikesest pensionist. Hiljuti kingiti mulle raamat „Eesti rahva kannatused Reformierakonna valitsuse ajal“.

Kaja Kallas tahab õpetada Jüri Ratast riiki valitsema, aga ise pole päevagi riiki juhtinud. Kuid Jüri Ratasel on olemas riigijuhtimiskogemused.

Tänan Jüri Ratast, kes on teinud tubli valitsuskoalitsiooni. Soovin talle tervist ja jõudu raskes riigijuhtimistöös!

Viive, 86-aastane pensionär Lääne-Virumaalt Haljalast

11 kommentaari
 1. Pole 3 aastat ago
  Reply

  meil tõesti vabadust. Kui just mitte arvestada vabadust pärast sittumist perse puhtaks pühkida või jätta pühkimata.

 2. mnjah 3 aastat ago
  Reply

  Vabaduse kammitsemine käib meie riigis kõige kõrgemal tasemel. Praegu käivad valimised eel- ja e-hääletus ja EPL-s võtab sõna President, kes peab tänast legitiimset Valitsust OHTLIKUKS. Tule taevas appi, kellele see Valitsus ohtlik on? Sotsidele, oravatele, E200-le, et ei saa võimu teostada? Minule ta ohtlik ei ole, kuigi arvan ka mina et Helmed võiks oma suud vähem pruukida ja just selles osas, mis puudutab neid asju, milles pole koalitsioonis veel kokku lepitud. Riigi eelarve strateegia kohapealt hoidke oma suumulk koos. Aga President tegi väga vale sammu kui otsustas päevapoliitikasse sekkuda ja valis selleks EPL, mis on kõige räigem sotside ja reformierakonna propagandatoru üldse. Palun seadustage rahvahääletus ja paneme selle Kadrioru elaniku paika. Sinna saab ikka ja ainult rahvavalikuga, mitte Nestori abil.

 3. maali maalt 3 aastat ago
  Reply

  Enne, kui mõni näitleja või keegi muu hakkab sõna võtma selle kohta, mis meil praegu toimub, soovitaks neil selgeks teha, miks rahvas ei ole rahul sellega, mis meil on alates 90-ndatest siin toimunud. Miks meie töökas rahvas ikka veel selle 30-e nn vabaduse aja jooksul elab peost suhu ja miks meil ikkagi ei tekkinud nn rahulolevat keskklassi, nagu Lääne-Euroopa maades. Meil oli ju ilusa nimega erakond ISAMAA, kes sai võimule tänu sakslaste rahale, nende rahale, kes 1939a. said juba oma rahad Hitleri käest, jättes oma majad Eestis maha. Seekord Isamaa lubas neile uuesti tagastada need majad, kus elasid sees eestlased. Nüüd tõsteti välja ligi 100 tuhat eestlast ja küüditati uuesti kodudest välja. Valitsema tulid ahned Rootsi pangad, kes siiani koorivad meilt mitut nahka, et me paksuks ei lähe. Laar võeti Swedpanga palgale ja lepiti kokku nii, et igal aastal viisid Rootsi pangad meilt miljardeid kasumi rahasid välja. Peale selle on meil veel ilusa nimega Reformierakond, kes 17 aastat möllas ja sigatses rahva kallal. Millegipärast ,,õiguskaitse,, organitel olid mustad prillid ees ja nad ei näinud midagi. Ka nemad tahtsid süüa ja juua nende oravate käest. Nüüd, kus osa rahvast, kes on sellest ,,eesti asja,, ajamisest tüdinenud ja jalga lasknud parematele jahimaadele ja siia jääjatel on sellest kõrini ja valisid teistsuguse valitsuse, siis mingid eeskarjujad näitlejad leiavad, et nemad ei saa enam vabalt näidelda. Palun, töötage edasi ja kui teile ei meeldi, on veel Hollywood, kus saate ennast proovile panna.

  • Kalluta aga 3 aastat ago

   loll-maali järjekordselt rahva nimel debiilset soga suust välja ajamas.

 4. uskmatu-Toomas 3 aastat ago
  Reply

  Vabadus on suhteline,mina olin sama vaba ka 50 aastat tagasi kui täna ja ega ei elanud ka kehvemini.Pole olnud kunagi tuulelipp aga olen elanud ema õpetuse järgi “poiss vastu tuult ei kusta”.
  Kogu aeg käib üks hala kuidas meid ahistati,alandati,nööriti jne.Ei nööritud meid niipalju Moskvast kui siinsed kohapealsed Eestlased kellest osa tänaseni au sees.

 5. Mart ise 3 aastat ago
  Reply

  Loen neid sotsiaalsete terroristide avaldusi nagu tollelt Rasmuselt. Mäletan teda pronksiööajal oma kambaga vanalinnas ringi tõmbamas ja laamendamas. Küllap nii mõnedki aknad jäid nende, mitte venelaste arvele. Nüüd on ta sisse löömas Eesti Vabariigi vaateaknaid oma vaenu ja valet külvavate avaldustega.

  • Noored 3 aastat ago

   peavadkji vigu ja lollusi tegema. Muidu ei saaks nad hooldekodus ärbelda “oi kus sai nooruses möllatud …”.

 6. Elmer Hill 3 aastat ago
  Reply

  Kadrioru dressinimene räägib välismaal oma kodumaast, seal on pasarahe.Endine president, keegi raha omastanud alkolemb nimetab valitsust ahvlaks.
  Inimesed, selle ahvi te oma riigikogulaste kaudu valisite, dresspresidenti pole aga keegi valinud.Ärge ometi nüüd, eurovalimistel nende kahe vaenlase liitlasi valige: kaljurannad, paetid, kaljulaiud, ansipid, roikad, mikkod jt oma rahva vaenlased vaid ootavad Brüsseli leivakannikaid, et oma maad ja rahvast laimata.

 7. maali maalt 3 aastat ago
  Reply

  Lugesin täna, et Eesti on esikohal ELiidus 47% pensionäridest elab allapoole vaesust, Leedus on see arv -43%, Lätis -36% ….Prantsusmaal -7%.

 8. Rein Mark 3 aastat ago
  Reply

  Opositsioon ja nende kaasajooksikud,kelle hulgas on ka meie President- räägivad katkisest riigist,kuid millal ja kelle poolt ta kildudeks murenes- sellest targu vaikitakse. Praegust Valitsust nende kildude kokkupanijana aga kroonitakse mitmesuguste tiitlitega, mis trükimusta ei kannata. Inimesed on juba väsinud võimukaotajate vihast ja valetamisest.

 9. Pask 3 aastat ago
  Reply

  Kas keegi mõtleb tõesti tõsiselt, et selle “luukese2 kirjutas 86 aastane Viivi Haljalast? Miski pärast sarnaneb nelli Teatajas avaldatud “elulugude” ga samas stiilis.
  Palju siis pension Viivil oli, et % sotti maksu maksis? Kuulge, kirjutage midagi elulisemat, kui mingeid paskville süütute inimeste nimede all

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.