Valitsus tõstab pensionide maksuvabastust ning suunab raha pensionitõusu

Jüri Ratas

Keskerakonna, EKRE ja Isamaa koalitsioon jõudis esmaspäeval kokkuleppele riigi eelarvestrateegia 2020–2023 osas. Muu hulgas tõstetakse maksuvaba tulu pensionäridele 50 euro võrra ning teise pensionisamba vabatahtlikuks muutumisel suunatakse vabanevaid vahendeid erakorraliseks pensionitõusuks.

Peaminister, Keskerakonna esimees Jüri Ratas sõnas, et valitsus hoiab riigi rahanduse korras ning jätkab tasakaalu põhimõtet. „Selleks jätkame riigireformiga ning riigihalduse tõhusamaks muutmisega,“ tõi Ratas välja ning rõhutas, et bürokraatia vähendamine on koalitsiooni üks olulistest prioriteetidest. Samuti tõstetakse peaministri sõnul teadus- ja arendustegevusse minevaid vahendeid, et tagada konkurentsivõimeline haridus ning targa majanduse jätkuv toetamine.

Ratase sõnul on Keskerakonnale kahtlemata oluline, et koalitsioon toetas ettepanekut tõsta pensionide maksuvabastust 50 euro võrra. „Keskmine pension ületab juba järgmisel aastal üldise tulumaksuvaba miinimumi, mistõttu tulnuks keskmist pensionit saavatel eakatel maksta riigile tulumaksu. See poleks meie hinnangul õiglane. Maksuvaba tulu tõstmisega eakatele tagame, et aastatega oma tööga välja teenitud keskmiselt pensionilt ei võta riik ka järgnevatel aastatel tulumaksu,“ selgitas Ratas.

Sotsiaalminister Tanel Kiik lisas, et Keskerakonnale on kahtlemata oluline erakorraline pensionitõus, et tõsta Eestimaa eakate heaolu ja hakkamasaamist. Ta tõdes, et riigi eelarvelised võimalused koheselt ei võimalda erakorraliselt pensione tõsta, kuid koalitsioon jääb otsima võimalusi selle teostamiseks esimesel võimalusel. „Mul on hea meel, et oleme esmajärjekorras saavutanud kokkuleppe tõsta eakate maksuvaba tulu 50 euro võrra ning ühtlasi otsustanud, et teise pensionisamba vabatahtlikuks muutmisel suunatakse vabanevaid vahendeid erakorraliseks pensionitõusuks,“ ütles Kiik.

Kesknädal

9 kommentaari
  1. Väga 5 aastat ago
    Reply

    lahja altkäemaks. Ju on taskud ikka väga tühjad.

  2. merike meeri 5 aastat ago
    Reply

    Kas nii odav oli kaks aastat 101 Rahvakohtumist- ärge pensioni küsige teemal?
    Rohkem teid ei valii!
    PETTURID!

    • Aga 5 aastat ago

      sa vaata kuidas ta naeratab!

  3. Urmas 5 aastat ago
    Reply

    Mida te virisete.Rehvormeritega poleks te isegi tulumaksu vabastust saanud.

  4. Mardi digalookid 5 aastat ago
    Reply

    Partei 22. kongress näitas meile suunad ette!
    Siis pidi ka igat isakese jutukest kommima.
    Nüüd teeb seda Mart ise.
    Ise kirjutan, ise teitega ka vaidlen.
    Kuhu riigi raha sai?
    Vaat see on küsimus.

  5. Ikka vaid rikastele 5 aastat ago
    Reply

    Ükski aus pensionär ei saa pensioni 500 eurot kuus, et tal oleks seda maksuvabastust vaja. Ausate inimeste pensionid jäävad sinna 300 euro kanti. Jälle nuumatakse rikkureid, kes elavad lihtrahva arvelt.

    • Õige 5 aastat ago

      Just OMADE eest tuleb hoolt kanda. Ja iseenda eest, sest ka petiste enda pinss saab pirakas olema.

  6. Miks te virisete? 5 aastat ago
    Reply

    Virisega refide, sotside ja isamaalaste üle. Nemad ju olid võimul. Alguses Kallas ja siis Ansip. Miks siis te ei nurisenud. Miks ei ole meeles kui palju tõstis pensionit Savisaar? Selle vastu ju eelpool mainitud saksad ju karjusid.
    Praegune valitsus annab rahvale seda mis on. Eelmised lüpsid teid ju tühjaks. Olite isegi hullemas olukorra kui kolhoosi lehmad.
    Varuga kannatust ja ärge laske ennast lollitada refide . Kallastel. Kisavad, laimavad ja kõik on lollid. Nemad aga teavad ja ei ole sulid. Sulide värk, ründa ausaid ja seda nad teevad.

  7. ? 5 aastat ago
    Reply

    PALJU NATO-le läeb ???

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.