Jaak Aab: soovime lahendada tühjenevate kortermajade probleemi

Valitsus otsustas riigihalduse ministri Jaak Aabi ettepanekul eraldada üle 800 000 euro tühjenevate ja elamiskõlbmatute kortermajade probleemi lahendamiseks. Sellega aitab riik kõige suuremates raskustes olevatel omavalitsustel lahendada pooltühjalt seisvate kortermajade mured ja pakkuda nende elanikele paremaid elutingimusi.

„Tühjenevad korterelamud pole ainult elamumajanduse probleem, vaid laiem regionaalarengu probleem, mis mõjutab piirkonna sotsiaal-majanduslikku olukorda. Elamiskõlbmatus ja pooltühjas kortermajas ei soovi keegi elada ja see on üks põhjus, miks inimesed, eriti noored pered lahkuvad piirkonnast. Siin peab riik appi tulema, et koostöös kohalike omavalitsustega välja töötada pikaajaline lahendus,“ selgitas riigihalduse minister Jaak Aab tühjenevate korterelamute näidisprojekti väljatöötamise vajalikkust.

Näidisprojekt on osa möödunud aastal valitsuses heaks kiidetud kahaneva elanikkonnaga piirkondade elamumajanduse ümberkorraldamise tegevuskavast, mille eesmärk on toetada kohalikke omavalitsusi piirkonna elu- ja ettevõtluskeskkonna parandamisel. Tühjalt ja/või pooltühjalt seisvad korterelamud, mille korterite järele ei ole nõudlust, on koormaks nii omanikele – kohalikele omavalitsustele – kui ka riigile, kellele on viimastel aastatel loovutatud 226 korterit. Kõige rohkem on neid Ida-Virumaal.

„Näidisprojekti abil saavad kohalikud omavalitsused vajalikud toetusmeetmed ja juhendid, kuidas tulevikus probleeme ennetada ning tühjenevate korterelamutega tegelda. Samas peab riik ka edaspidi selles protsessis toetama omavalitsusi,“ lisas minister Aab.

Kn

3 kommentaari
 1. Oskan 2 aastat ago
  Reply

  sahkerdaja Jaagule soovitada: viige osa tööstusest neisse kohtadesse, kus on mahajäetud majad, tehtagu seal remont kasvõi võlgu ja asi on korras.

 2. Sven 2 aastat ago
  Reply

  Lõuna-Eesti piiriäärsete valdade elamud tuleks lammutada(betoon,kivi,plokk) Välispiiri ehitamise rahade kaudu ja kivipurustist koheselt saata piirilõigule,kus ehitus algab ning sobib väga hästi täitematerjalina.Miks peab eraldi raha eraldama? Lammutamisest pange osavõtma Kaitsejõudude ja Kaitseliidu mehed (puithooned, -detailid ja milline saata peenestatult kohalikule katlamajale)
  Miks on vaja mingeid ärikaid tegelema, kes kandivad raha ? Ja kuidas seda lammutamise hanget teha hankeseaduse järgi, seepärast olekski riiklik tsiviilkaitse harjutus õige, lisaks – need väetikesed kes ei saa tulla ei usulistel ega muu hädaga Riigikaitsesse, las töötavad ning töötundide raha läheb Kaitseliidule ja Kaitseväele vajalikuks. Saate aru , kokkuhoidjad ? Hoidke siis kokku!

  • Lammutamistes 2 aastat ago

   tuleb tööle panna TÖÖTUD! Mida nad logelevad niisama rahva rahakoti najal. Las töötavad, tunnevad raha lõhna.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.