Kadri Simson sai NATO PA Eesti delegatsiooni juhiks

Kadri Simson

Riigikogu hääletas eelmisel nädalal 65 poolthäälega, et NATO Parlamentaarse Assamblee Eesti delegatsiooni juhiks saab Kadri Simson, kes on ühtlasi ka Riigikogu Keskfraktsiooni esimees. Lisaks Simsonile kuuluvad Eesti delegatsiooni Ants Laaneots Reformierakonnast ja Sven Sester Isamaast. Asendusliikmeteks on Leo Kunnas (EKRE) ja Sven Mikser (SD).

NATO PA Eesti delegatsiooni eesmärgid on kaitsta Eesti välispoliitilisi huve, aktiivselt osaleda assamblee üritustel ja komisjonide töös, tagada Eesti julgeolekupoliitika seisukohtade kaitsmine ja Eesti kohustuste täitmine NATO-s.

Eestil kui NATO PA liikmel on tulenevalt organisatsiooni põhikirja artiklist 1 õigus moodustada parlamentaarse assamblee kolmeliikmeline delegatsioon ning vajadusel nimetada ka asendusliikmeid. Delegatsioon moodustatakse arvestades poliitiliste jõudude esindatust Riigikogus.

Aivar Jarne

2 kommentaari
 1. Pange 3 aastat ago
  Reply

  see Svenn lühema keti otsa!

 2. uskmatu toomas 3 aastat ago
  Reply

  Laaneots on muidugi õige mees ja selgeltnägija-mõned aastad tagasi hõiskas,et teab täpset kuupäeva millal venemaa ründab.Teisest küljest ütles välja ka tõsiasja telesaates,et Gruusia alustas sõda Kaukaasias milles meie ametlik meedia on süüdistanud kogu aeg venemaad.
  Eesti on üks huvitav riik kus eesotsas on kogu aeg olnud tarkpead,hiromandid ja kõvad jutumehed aga siiani on ettenäidata ainult näilik edulugu !

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.