Ratas: Eesti on taas tõestanud, et on rahvusvahelise kogukonna aktiivne osaline

Allikas: By Neptuul - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=32410206

Peaminister Jüri Ratase avaldus Eesti ÜRO julgeolekunõukogu mittealaliseks liikmeks valimise puhul

Tänan siiralt kõiki ametnikke, diplomaate ja poliitikuid, ning loomulikult Vabariigi Presidenti ja kõiki teisi, kes võtsid meie julgeolekunõukogu ajutiseks liikmeks saamise kampaania oma südameasjaks ja seda suure pühendumusega tegid. Tänan ka meie sõpru, kes meid toetasid ning sellega kinnitasid, et just Eesti on see partner, keda nad julgeolekunõukogus näha soovivad.

Eesti on taas tõestanud, et on rahvusvahelise kogukonna aktiivne osaline, kes mõtleb kaasa, seisab oma väärtuste eest ja panustab selle nimel, et maailm oleks meile kõigile elamiseks parem koht.

Loomulikult kaasneb meie kasuks tehtud otsusega ka suur vastutus. Ma kinnitan, et võtame seda usaldust tõsiselt ja oleme julgeolekunõukogu tasakaalukas ning tõhus liige. Nõukogu liikmena keskendume kindlasti enda jaoks tähtsaimatele teemadele: rahvusvaheline õigus, konfliktide ennetamine, kliima ja keskkonna küsimused julgeoleku kontekstis ja ÜRO julgeolekunõukogu tulevik. Loomulikult on meile alati oluline ka see, et väikeriikide hääl kostaks maailmas valjemini.

2 kommentaari
  1. Eesti 5 aastat ago
    Reply

    tõestab midagi alles siis, kui ta suudab ka midagi teha. Seni on ta vaid üks maailma peremeeste tallanahku.

  2. uskmatu toomas 5 aastat ago
    Reply

    Suur au ja suur kulu on olla ajutine ilma hääleõiguseta liige maailmaorganisatsioonis.
    Kas seda raha ei oleks olnud targem paigutada energeetikute ja kaevurite ümberõppesse,raskete erandlike haiguste raviks jne. ?
    Ratas muidugi adub seda väga hästi aga kunagise reformi ja “isamaalaste”ideega vastu minna ka ei julge.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.