Elron saab uusi ronge

Valitsus andis eelmise nädala istungil heakskiidu kavale osta kuus uut rongi, millest neli on hübriidrongid ja kaks elektrirongid.

Majandus- ja taristuministri Taavi Aasa sõnul saab Elron uute rongidega tihendada rongiliikluse graafikut ning tagada reisijatele jätkusuutlikku teenust. „Uute rongide soetamisel on arvestatud nõudluse pidevat kasvu. Soovime, et oleks rohkem sõiduvõimalusi erivajadustega inimestele ja lisaruumi jalgratastele ning lisanduks mugavusteenuseid toitlustuse näol,“ lisas Aas.

Kuus aastat tagasi soetatud rongide tulemisest saadik on reisijate arv kahekordistunud. Uute rongide soetamise vajadus tuleneb ühtlasi ka Elroni teenustepakkumise kindlusest. „Praegu oleme olukorras, kus kõik rongid on iga päev kasutusel ning kohati on keeruline leida sobivat aega remondi- ja hooldustöödeks,“ ütles Aas.

Uutest rongidest neli on hübriidrongid ning kaks elektrirongid. Hübriidrongid tulevad eeldatavalt liinile 2022. aastal. Elektrirongide soetamise ajaline määratlus sõltub Haapsalu rongiliini väljaarendamisest. Rongide hind selgub hanke käigus.

Kn

1 Kommentaar
  1. Küll 3 aastat ago
    Reply

    tahaks teada, palju need rongid meile ropult kasu toovad? kahtlen sellepärast et kui tooks, siis ei oleks niipalju lärmi nende soetamisel. Järelikult toovad nad kahju ning neile tuleb üha rohkem peale maksta. Seda vist nimetataksegi uuenduslikuks majandamiseks.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.