„Kohalikud kuulsused“ ootavad uudistajaid

Tallinnas Gustav Adolfi Gümnaasiumi õuel asuva ajaloohõngulise Kodulinna Maja süvakorrusel sai äsjastel vanalinnapäevadel vaadata mitmekümne meetri pikkust valikut šaržeeritud näopilte, mis sündinud viljaka šaržimeistri Hugo Hiibuse pliiatsi all.

Vanalinnapäevad said läbi, kuid näitust „Kohalikud kuulsused“ võib ikka veel vaatama minna. Teadupoolest hoitakse väljapanek avatud sügiseni. Hea võimalus nautida kunsti jõudu, eriti veel, kui kujutatavad on tõesti väga kuulsad kuulsused!

Hugo Hiibuse sõnul on tal aegade jooksul kogunenud noid teravamoelisi portreid paarikümne samasuguse suure väljapaneku jagu. Ja valik võib veelgi üha laieneda. Mõnigi väljapandut nautimas käinu tundis ka ise igatsustõmmet olla jäädvustatud  naljapildile ja pani näitusevalvuri juures kirja soovi pääseda kunstniku „jutule“ lisandumaks „kohalike kuulsuste“ sekka. Kui populaarne naljapiltnik mahti saab, küllap võtabki ta ette uusi šaržeerimisi, sest peaaegu igas inimeses võib leiduda kõver- või kumerpeegellikke näojooni, mis väärivad paberile põlistamist.

Kn

1 Kommentaar
  1. Pole 2 aastat ago
    Reply

    paha ka praegu kurjakuulutavatest lollpeadest pilte teha, tulevastel on mida kaeda.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.