6. juuli on laulupeo puhul lipupäev

Eesti lipp Pika Hermanni tornis. Foto PEETER LANGOVITS/SCANPIX

Vabariigi Valitsus otsustas tänasel istungil kehtestada ühekordse lipupäeva 6. juulil 2019, et tähistada 150-aastast laulupeotraditsiooni. Korralduse kohaselt heiskavad Eesti lipu kõik riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Peaminister Jüri Ratas kutsus ka kõiki eestimaalasi sel päeval sinimustvalgeid lippe heiskama.

Laulupidu on Eesti rahvale ja riigile märgilise tähtsusega sündmus: see oli üks esimesi rahvusliku ärkamisaja suursündmusi, mis tänaselgi päeval toob ühisele Eesti peole sadu tuhandeid inimesi üle maailma.

Eesti lipp heisatakse päikesetõusul, kuid mitte hiljem kui kell 8.00, ja langetatakse päikeseloojangul, kuid mitte hiljem kui kell 22.00.

2 kommentaari
  1. Aga 3 aastat ago
    Reply

    kuhu jääb Krääsini Liivimaa lipp?

  2. Pettumus 3 aastat ago
    Reply

    Lätis anti laulupeo puhul vaba päev.Meil oleks ka võinud.neid lihtsalt lipupäevi niigi palju.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.