Haridus- ja Teadusministeeriumi asekantsleriteks saavad Kristi Vinter-Nemvalts, Robert Lippin ja Pärt-Eo Rannap

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps kinnitab ametisse tippjuhtide valikukomisjoni ettepanekul kolm asekantslerit. Augustis asuvad tööle üldharidus-, keele- ja noortepoliitika asekantsler Kristi Vinter-Nemvalts, kutse- ja täiskasvanuhariduse ning koolivõrgu asekantsler Robert Lippin ning planeerimise ja halduse asekantsler Pärt-Eo Rannap.

Minister Mailis Repsi sõnul on tiheda konkursi läbinud asekantslerid kahtlemata väärtuslik täiendus ministeeriumi meeskonnale. “Kõik kolm on innukad ja terased valdkonna eksperdid, kes toovad ministeeriumisse hindamatuid kogemusi, teadmisi ja uutmoodi mõtlemist. Usun, et saame õlg õla kõrval viia ellu palju põnevaid algatusi haridusvaldkonnas,“ sõnas Reps.

Üldharidus-, keele- ja noortepoliitika asekantsler Kristi Vinter-Nemvalts on kaitsnud doktorikraadi kasvatusteaduste valdkonnas. Ta on töötanud pikka aega Tallinna Ülikoolis õppejõuna ning juhtinud Pedagoogilist Seminari, Kasvatusteaduste ja Haridusteaduste Instituute.

Kutse- ja täiskasvanuhariduse ning koolivõrgu asekantsler Robert Lippin on varem juhtinud Saue Gümnaasiumi, olnud SA Innove juhatuse liige ning juhtinud Riikliku Eksami ja Kvalifikatsioonikeskust, samuti töötanud Kaitseministeeriumis ning Haridus- ja Teadusministeeriumis. Tal on magistrikraad õigusteaduses Tartu Ülikoolist ning magistrikraad ärijuhtimises Tallinna Tehnikaülikoolist.

Planeerimise ja halduse asekantsler Pärt-Eo Rannapil on suur kogemus avalikus sektoris – ta on varem töötanud Välisministeeriumis, Rahandusministeeriumis ning Haridus- ja Teadusministeeriumis. Rannapil on magistrikraadile vastav kvalifikatsioon haldusjuhtimise erialal Tallinna Pedagoogikaülikoolist.

Kokku on Haridus- ja Teadusministeeriumis alates augustist neli asekantslerit. Kõrghariduse ja teaduse asekantsler Indrek Reimand alustas oma teist ametiaega mullu juunis.

Riigikantselei kuulutas välja avalikud konkursid Haridus- ja Teadusministeeriumi asekantslerite ametikohtade täitmiseks 23. aprillil. Asekantslerite teenistustähtaeg on 5 aastat.

1 Kommentaar
  1. Kui 5 aastat ago
    Reply

    ma loen, paljudel kohtadel on keegi olnud ja palju pabereid on ette näidata, siis tekib mul alati kahtlus, kas tal on aega olnud ka tööd teha. Ei kujuta ette kraanajuhti, laevajuhti, bussijuhti, kes pidevalt peab käima koosolekutel, loengutel ja siis päevake siin ja päevake seal nupule vajutama.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.