Keskerakond leppis prokuratuuriga kokku

Eelmisel nädalal avaldas ajakirjandus, et Keskerakond sõlmis prokuratuuriga kokkuleppe, et võtab omaks mõned aastad tagasi toimunud varjatud annetused erakonnale ning maksab selle eest 25 000 eurot. Samuti tuleb tingimisi karistus.

Samas ei ole enne kohtuistungit, kus vastav kokkulepe kinnitatakse, võimalik selle sisu lähemalt selgitada. Keskerakond on rõhutanud, et soovib lõpetada erinevad arutelud kohtus ning tõmmata joon varasema juhtkonna otsuste ning erakonna praeguse tegevuse vahel.

Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb ütles ERR-ile, et Keskerakonna kokkulepe prokuratuuriga tähendab ühe suure ja keerulise protsessi lõppu ja erakonnale loomulikult rahalisi väljaminekuid. „Kinnitan, et kokkulepe on saavutatud ja kokkulepe on alla kirjutatud mõlemalt poolt,“ ütles Korb. „Ilmselt see praktikas tähendab erakonnale teatud rahalisi väljaminekuid ja ühe suure ja keerulise protsessi lõppu, millest erakond soovibki väljuda,“ lausus Korb.

Riigi peaprokurör Lavly Perling kinnitas ERR-ile samuti kokkuleppe sõlmimist mille kohaselt saab tingimisi karistuse trahv olema suurem kui Hillar Tederi oportuniteediga välja mõistetud summa (200 000 eurot). „Prokuratuuri jaoks on väga oluline, et sõlmitud kokkulepe kõigepealt jõuaks kohtu ette ja me kohtusaalis avaldaks selle kokkuleppe sisu. Seetõttu prokuratuur ei ütle välja seda konkreetset summat, milles kokkulepe on sõlmitud,“ sõnas Perling.

Kesknädal

1 Kommentaar
  1. Ah soo 2 aastat ago
    Reply

    Mina pole krsis kas õigusmõistjad on välavahetatud või mitte. Seni oldi kaitstud Reformi tagatoas ja seal oli kõik lubatud.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.