Nälgimise ime

VEGANBURGER. MARKO SAARM/SCANPIX

Meelde tuleb kunagi loetud Paul S. Breggi tark raa­mat nälgimisest ravi eesmärgil. Loetud raamat avaldas  sügavat mõju. Selles õpetati organismi mürkidest puhastamist veediee­di abil. Programme on algajatele, alates 24 h kuni 40 päevani, mida seal kirjeldatakse. „Nälgimise ime“ on tõsine ja meditsiinilise vaate­nurga alt kirjutatud. Seega siis kohe range hoiatus siia: katsetage allkir­jutatut vaid pärast konsulteerimist oma perearstiga! Ei teisiti!

Panen kirja oma proovikogemused. Nälgisin alguses ühe päeva korraga. Enne nälgimist olin veel ühe päeva ainult lahjendatud keefiri peal. Hil­jem proovisin 3 päeva nädalas nälgida. Ka 8 päeva sai ära proovitud. Kui ma nüüd mäletan, siis minek üle 3 päeva ongi kõige raskem emotsionaalselt, mitte nii väga füüsiliselt. Sest kuidas sa ütled ei, kui kõik teised söövad, kodus, tööl ja mujal. Siis oli vaja iga kord sel­gitada, milles asi. Ega teised seda ei mõistnud. Neile tundus ikka, et ma olen püsti segane. Tegelikult 4. päev oli selles protsessis ülemineku päev. Jood vett sidruni­lõiguga.  Seda päevas 3 liitrit ja regulaarselt. Vesi viib organismist mürgid välja, an­nab lihastele toonust. Veel annab jõudu lusikatäis mett, kui mõnel pilt eest ära läheb. 5 päev oli murdepunkt, siis enam süüa ei tahagi. Pole isu.

Võibolla see üllatab, kuid nii see on. Alates viiendast päevast on asi väga mõnus. Tekib vabanemine. Organism hakkab harjuma ka “mõttega”, et talle ei antagi enam midagi. Söögi­isu kaob viiendal päeval. Ka emotsionaalselt erinevad kolmas ja viies päev nagu öö ja päev. Kolmandal päe­val on pilt taskus, aga viiendal päeval hüppad rõõmust ja vabadusest. Kerge on olla. Seitsmes päev on juba väga mõnus. Tekib tahe edasi nälgida. Nüüd peab olema ülimalt ettevaatlik, kui otsustad mitte jätkata ja alustada toitumist. Need toidukogused peavad olema suutäied. Paari tunniste vahedega. Alustada tuleb kee­detud köögiviljadega, mitte värske rohelisega. Rohelist veel ei tohi süüa. Ammugi liha ja rasvast. See on liiga ränk toit.

Juba paari päevaga taastub organismis ini­mese normaalne toidu vastuvõtt, kuid ma ei tea, kui ruttu taastub see siis, kui nälgida üle 8 päeva. Tõenäo­liselt kauem. Selline protseduur nagu seda on nälgi­mine ja üksnes vee joomine, tuleb alati kasuks. Pea hakkab tööle, ihu sünnib nagu uuesti. Tõuseb toonus. Liigestest kaob ära sinna kogunenud mürk ja väga pal­ju muid jääkaineid. Eks see olegi selline suurpuhastus, mis parem kui paastumine, mis rohkem usuline protseduur.

Taimetoidust hangib maks vajalikke mineraalai­neid, suutes nende varal organismi kogunenud mürke paremini kui mõni keemialabor kahjutuks teha. Mida tervem on maks, seda enam suudab maks mürke ke­harakkudest, kaasa arvatud aju rakkudest (väsimus!) välja viia.
Küll aga soovitan teha täielikku veepaastu, mis on kergem organismile ümberlülitumiseks sisemiste­le reservidele. Väga ettevaatlik tuleb olla taastumisel, sest võivad esineda järsud vererõhu muutused, eriti ülekaalulistel! Jällegi konsulteerige  arstiga. Ainult ko­genud tohter oskab hinnata teie seisundit ning näha nälgimisest tulenevat tegelikku mõju.

Uuringute käigus avastasid teadlased nälgimise edu saladuse, milleks osutus organismi kaitsejõudude ärkamine. Nii või teisiti on tegu positiivse mõjutusega.

Katkend raamatust “ Nälgimise ime” P. Bregg :

„Inimene sureb ebaõige toitumise ja vägijookide taltsutamatu tarbimise tõttu kaks korda varem kui ta peaks surema. Loomad elavad oma eluea lõpuni kui neid ei häirita. Inimene on ainus elusolend, kes ei saavuta oma loomuliku eluaja piiri. Metsloomad tun­nevad instinkti alusel, mida süüa ja juua. Haiguse ajal nad nälgivad. Aga inimene sööb ja joob kõike, kasu­tab raskesti seeditavaid toite ja joob mürgiseid jooke ja imestab, et elab alla oma võimaluste piire.

Hea tervise nimel tuleb vaeva näha. Saladus seisneb keha puhtuse hoidmises ja regeneratsioonis naturaalse toidu, nälgimise, puhta õhu, päikese, füüsiliste harju­tuste, puhkuse jm. abil”.

PS! Raamatu autor oli selle raamatu kirjutami­se hetkel 85 aastane, tegeles alpinismiga, oli kiir­kõndija ja ujuja, edastades neis alades endast pal­ju nooremaid. P. Bregg oli nõustajaks kuninglikele peredele, poliitikutele, sportlastele. Raamatut luges ja katsetas enda  peal,

Lembe Hendla

12 kommentaari
  1. hea soovitus pensionäridele 5 aastat ago
    Reply

    Ootate oma pensionitõusu. See nälgimine on teile abiks ikka!
    Eurostat koostas 2017. aasta andmete põhjal uuringu, mis keskendub materiaalsetele elutingimustele Euroopa Liidu riikides. Uuringus seisab, et raha piirab sageli inimese heaolu, valikuid ja võimalusi. Samuti tuleb elutingimuste hindamise juures võtta arvesse materiaalset ilmajäetust ja majapidamistingimusi, millel on inimese heaolu käsitlemisel suur roll.

    • Vaesuse võti 5 aastat ago

      Pisut üle viiendiku (21 protsenti) Eesti elanikest elasid 2017. aastal vaesusriskis.
      See ongi tänu reffide ennastsalgavale tööle iseenese rikastamisel.

  2. Oleks lausa huvitav 5 aastat ago
    Reply

    Jätta kõrvale kõik totrad dieedid ja veganluse.
    Proovida nälgida.
    Juua vett.

  3. Suure söömise tulemus 5 aastat ago
    Reply

    Igas telesaates on vaid söögitegemine. Muud pole enam näidata.
    Nii me lapsed end täis õgivad, pärast üsna paksud.
    Hea mõte, nälgime!

  4. dieedipidaja olude sunnil 5 aastat ago
    Reply

    Ma alustan nälgimist tasapisi 10 päeva enne järgmist pensioni -iga kord- majandusikel põhjustel. Kui siis pinss käes, tekib tahtmine oma rõõmutusse ewllu veidi rõõmu tuua, kasvõi maitseelamustega. Lähen siis väikelinna
    nn.kohvikusse e.sööklasse ja söön selle kuu ainsa “päristoidu”. Alati hakkab hirmus paha, sõda peksab, nõrkus,
    ei jaksa poodidesse minna,nagu kavas. Isegi üheainsa pirukakese sõöömisest selline paha tunne.
    Ju ma siis oleksin pidanud söömist harjutama pikemalt ja ettevaatlikumalt.

  5. Vaagija 5 aastat ago
    Reply

    Meenub tõestisündinud lugu viimasest suurest sõjast… pärast järjekordset suurt lahingut leidnud näljane sõdur pommilehtrist pätsi leiba… suurest rõõmust, et ellu jäi ja leiva leidis, sõi kogu pätsi kohapeal ära ja ikkagi pidi oma elu ohvriks tooma…

  6. Pask 5 aastat ago
    Reply

    Sitaratas ja Mölahelmed koos mittessedivaga on Eesti inimesed vaesusesse viinud, aga otteleeve pasandab ikka mingist reformierakonnast, keda keegi enam ei mäleta!Kui 17 aastal 21 prossa, siis 19 aastal 29 prossa! No mis ikka, seeeest saavad nälginud tasuta bussidega sõita. kuhu ja milleks, see ei huvita enam ei Simsonikrõhvat ega kedagi!

  7. Jane-Ele Sitaott 5 aastat ago
    Reply

    Kust kohast Vaagija sõjaolusid teab? Tema olla Siberis traktorit roolinud ja kohakaasluse alusel naabrite peale koputamas käinud.

  8. võiks proovida 5 aastat ago
    Reply

    See jutt on huvitav aga ei pääse perearstile, et konsulteerida.
    Tahan proovida. Esialgu mõne päeva. Kas kehakaal langb.

    • üks on küll selge 5 aastat ago

      Ka ilma arstita on vaja juua loomamoodi vett sisse. Võib ka kerge sidruniga.
      Peamine šlakkide väljakandja on just vesi.
      Magu tõmbab mürgid endasse ja siis väljutab.
      Olen teinud ja mõjub hästi. Raskem on pärast mitte õgida uuesti ennast rasva!

    • arst nälga ei võta ära 5 aastat ago

      Kui ikka pension nii niruks vaestele jääb, ongi nälg majas.
      Samas on palju neid sabarakke, kes mitu tuhat saavad!
      Kas see ongi õige pensioniseadus?
      Kes vastab?

  9. Jah 5 aastat ago
    Reply

    Kui tänavapilti vaadata siis on näha et inimesed süüvad palju sest väga palju on ülekaalulisi. Nendest paljud kannavad veel liibuvaid riideid et rasvad hästi silma paistaks.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.