Ly Vasser: Eestimaa suvi on üürike – nautige seda siis praegu

Ly Vasser on edukalt toime tulnud väljakutsetega mitmetes eluvaldkondades. Praegu juhatab ta Circle K teenindusjaama Adaveres paigas, mida oma asukoha tõttu teab vist iga Eestimaa inimene.  Selles paigas on võimalik jälgida meie igapäevaelu kiires tempos ja värvikates rütmides, samuti aga maapiirkonna argipäeva. Adavere teenindusjaama haldav firma Cirkle K on valinud Ly Vasseri oma paremate töötajate hulka.

Ly Vasser naudib kodulinna Põltsamaad, tunneb rõõmu oma perest ja koerast.  Huvi kohaliku poliitika vastu teostab ta Põltsamaa vallavolikogu sotsiaalkomisjonis.

Adaveret teatakse eduka põllumajandustootmise, Mandri-Eesti keskpunkti, mõisakooli, tuuliku, kuulsate kiiruisutajate ja paljugi muu hea ja väärtusliku järgi. Kuidas paistab see paik aga kohapealt vaadates?

Mulle tundub Adavere Eestimaa keskpunktina, samas tõelise maakohana. Väga paljud seal elavad inimesed tegelevad maatöödega. Mitmed käivad tööl ka Põltsamaal ja kaugemal.  Põltsamaa on ka minule kodulinnaks. Nii ei tea ma adaverlaste argistest toimetamistest kuigi palju. Olen kuulnud, et tublide ja ausate inimeste seas on siin ka kriminogeensemat  elementi nagu inimkoosluses üldse.

Küllap on tänapäeva kõige kuulsam adaverlane kiiruisutaja Saskia Alusalu. Kas ka tema on käinud autot tankimas ja ehk näiteks ka sõpradega einestamas?

Tean hästi kogu Alusalude peret. Mis klientidesse puutub, siis meil on einestanud erinevaid kuulsusi – sportlasi, lauljaid, näitlejaid.

Nüüd oleks vist paras aega veidi teie eluloost rääkida?

Olen pärit Torma kandist. Kuremaa Põllumajandustehnikumis õppisin veterinaariks, kuid selles ametis olen töötanud vaid praktikal. Kakskümmend aastat elasin Jõgeval ja töötasin sealses Eesti Posti kontoris algul klienditeenindajana, siis edutati osakonna juhatajaks. Seejärel sain pärast kandideerimist Weekend Eesti keti jalatsipoe juhatajaks, kellena töötasin seitse aastat. Seejärel olin lapsega kodus. Selles ajavahemikus jalatsipood ka likvideeriti.

Nii tuli end töötuna arvele võtta. Töötukassa soovitas ikka ühte või teise kohta kandideerida.  Arvestades väikest last peres, oli minu soov leida rakendus mitte väga kaugel Jõgevalt. Pärast abikaasaga nõu pidamist otsustasin kandideerida Adavere teenindusjaama  juhatajaks.  Kadalipp oli tihe, kuid osutusin valituks. Siis kuulus tankla AS Statoilile, peale rebrandingut on firma nimeks  Cirkle K. Pool aastat peale Jõgeva ja Adavere vahet sõitmist otsustasime kogu perega kolida Põltsamaale. Adaveres läheb mul  nüüd juba viies aasta.

Mida peate oma edukuse aluseks?

Ma olen väga avatud inimene, kellele meeldib vastu võtta väljakutseid. Oma eeliseks pean ka positiivsust ja suhtlemisvalmidust. Ja ei löö vist risti ette millegi ees.

Kuidas vaba aega sisustate?

Kui tulen koju, siis ma maandan ennast. Mul on nüüd koer. Samuti töötan aiamaal ja käin laulmas Põltsamaa Kergemuusikakooris. Laulsin ka hiljutisel suurel laulupeol, millest on super muljed.  See oli väga ilus laulupidu.

Mida ammutate enda jaoks elust Põltsamaa linnas?

Põltsamaa hakkas mulle kohe meeldima, kui ma siia kolisin. Siin on nii looduslikku ilu kui ka ajaloolist väärikust. Väga palju annavad juurde ka kirik ja lossihoov.

Kohalikus poliitikaelus lööte kaasa Eesti Keskerakonna liikmena?

Keskeskerakonda kutsus mind väga hea tuttav Peep Põdder. Olin Jõgeva linnavolikogu sotsiaalkomisjonis ja nüüd kuulun samasse komisjoni Põltsamaa vallavolikogus. Hiljuti valmisid meil tervisekeskuse uued ruumid, diskussioonid käivad lasteaia Tõrukese uue hoone ehitamise ümber. Viimase puhul pean oluliseks, et lapsed ei kannataks.

Kiidan ka Põltsamaa vallavolikogu esimeest Andres Vääni, kes töötades juba aastaid Tallinnas, suudab pühenduda ka kodulinnale Põltsamaale.

Kui suur on teie pere?

Mul on abikaasa, kuue-aastane tütar ja tore uus pereliige – ameerika Akita tõugu koerapiiga.

Mõni soovitus jätkuvaks suveks?

Reisige rohkem Eestimaal! Eesti on ju väga ilus. Palavust koos niiskusega võiks mõistagi vähem olla, aga Eestimaa suvi on üürike – nautige seda siis praegu!

Küsis Jaan Lukas

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.