Aab: Ansip kordab valitsust kritiseerides valimiseelset valet

Jaak Aab Foto: Tairo Lutter/Scanpix

Keskerakondlasest riigihalduse minister Jaak Aab leiab, et Reformierakond on valedel baseeruva kriitikaga ning peaministri  umbusaldamisega läinud valimisvõitlusesse ega püüa riigijuhtimisse panustada sisuliselt.

Aab sõnas, et Euroopa komisjoni voliniku kohalt lahkumine ning opositsioonierakonna tänase juhi nähtamatus on endist peaministrit sundinud lisaks ebasobivale sõnakasutusele ka avalikkust eksitama. „Valimiste eel rääkis Reformierakond pidevalt sadadest miljonitest Lätti kaotatud maksutulust. Seda vaatamata, et tegemist on valega, mis nii meedia kui ka rahandusministeeriumi poolt on korduvalt ümber lükatud. Nüüd kordab Andrus Ansip sama valimiseelset valet taas,“ tõdes Aab.

Riigihalduse minister sõnas, et on Anispiga koos töötanud valitsuses ning meenutas teda kui valdavalt tasakaalukat inimest. „Täna tundub, et Reformierakond on aga valimisvõitluse, mitte riigi arengusse panustamise meeleolus ja Andrus Ansipil on selles oma roll,“ ütles Aab.

Ta lisas, et Ansipil tuleks meelde tuletada meeleavaldusi, mis saatsid Reformierakonna valitsemist. „Reformierakond püüab pidevalt rõhutada, et ühiskonnas on enneolematud pinged. Seejuures unustab Ansip nii ACTA vastased meeleavaldused kui ka õpetajate, põllumeeste ning arstide streigid. Need on vaid mõned näited, mida tasuks endisel peaministril meenutada,“ leidis Aab.

Reformierakonna suvepäevadel andis Andrus Ansip Õhtulehele intervjuu, kus kritiseeris tänast valitsust. Muu hulgas ütles Ansip, et kahe aastaga on Lätti ja Soome kaotatud 357 miljonit eurot maksutulu. Samas laekus alkoholiaktsiisi 2017. ja 2018. aastal enam kui 2016. aastal, mil kuni novembrini oli peaministriks reformierakondlane Taavi Rõivas. Samuti lisas Ansip, et ühiskonnas tekkinud pingete tõttu tuleb tänastel valitsejatel vastutada.

5 kommentaari
  1. hunt rebane ja jänku- muinasjutt täislasvanutele 5 aastat ago
    Reply

    Kes m,äletavad filmi,multikat “Nu pogodi”
    Minu meelest keegi A on just tolle hundu moega.
    Aga refirebastel hännaalune sügeleb. Kärntõbi ? Oi, see raskest ravitav. Igatahes suur sügamine käib, kui vähegi võimalik.
    Tegelikult tuleksid sotsid ka ette võtta ja hakata meenutama, kes ikka oli asjaosaline tervishoiureformis, mille tagajärjel meil enam arste ega raha ei jatku. Proovige onkonahaarstile saada ! Ja ometi on nahavähk Eestis kõige levinum.Ei ole diplomaatiline…
    Kes mel see tragi jänkupoiss võidumees on .Võtke temast ikka eeskuju.

  2. Vaagija 5 aastat ago
    Reply

    On selgemast selge, et kui Reformierakond tervelt 17 aastat vedas Eesti edulugu ikka allapoole… sinna viie Euroopa edukama seast Euroopa viie viimase sekka, siis nüüdsele valitsuskoalitsioonile on vaja täpselt samapalju aega anda, et eelmiste tagurpidi tehtu sealt mülkast välja aidata ja Eesti ülimadal elatustase positiivseks suunata.

  3. to vaagija 5 aastat ago
    Reply

    Alustage siis vanainimestest. Neil küll pole aega 17 a oodata.

    • Vaagija 5 aastat ago

      Alustamegi vanainimestest – lähema paari aastaga tuleb erakorraline pensionite tõus. Usun küll.

  4. to Vaagija 5 aastat ago
    Reply

    Enamusel vanadest p ole niigi palju elada jäänud kui koera eluiga -ikka mitu korda vähem, nii et paar aastat on ka liiga pikk aeg selle armetukese 100 lisamiseks, mis neilt nagunii kohe ära võetakse.Hinnad tõusevad kohe, eestlane on selles osas väga nobe ja jultunult käbe + kõiksugu maksud ja koormised.Majade renoveer. näit.Apteegikaup, mis sageli rämps ja toiduaned. Vaatasin täna ortopeedilist patja 12.-eur (pole mitte see päris ortopeed,see päris maksab 44.-eur) selveris, ei jaksanud sedagi enne pensionipüeva osta. Kaela asendist oleneb aga veresoonte ja peanärvide olukord selgrookanalis. Pitsumine tekitab kõiksugu haigusi insuldist dementsuseni. Nii lihtne asjake ja sa ei saa seda !!!
    Refid ja sotsid on teinud ikka puhta töö, seda ka kulisside taga , kui nüüd nii h irmsasti punnitada tuleb nn. “erakorralise” pensionitõusuks mis on ju tegelikult 4 a indekseerimine. Kui see tehtud läheb Kalev selle innimgrupi osas nõiaunne 100 aastaks. Jube pingutus on tõesti. Kuis ja MIKS? me maa äkki nii vaene on -mis äkki! 27 a. vaesumist 400 000 inimesel 1200 ooo dest? et ei jaksa Euroopa tasandil kõigile elatustaset võimaldada..Eriti vanemate inimeste osas on see lubamatu.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.