Ratas: mina valin töörahu ja selle nimel peavad kõik pingutama

FOTO: MIHKEL MARIPUU/SCANPIX

Peaminister Jüri Ratas ütles täna pärast kohtumist president Kersti Kaljulaidiga, et tema hinnangul valitsus toimib ning kõik selle liikmed peavad töörahu nimel pingutama, kirjutab Postimees.

Pärast kohtumist ajakirjanike ette tulnud peaminister ütles, et nad rääkisid presidendiga paljudel teemadel. Ratase sõnul väljendas president Kaljulaid PPA juhi Elmar Vaheri tagandamise katse pärast muret.

“Ka mina ütlesin, et olen selles osas murelik ja ma ei kiida seda kuidagi heaks,” ütles peaminister.

Küsimusele, kas ta usaldab ka Mart Helmet ja Martin Helmet, vastas Ratas, et «Eesti toimib õigusriigina ja õigusriigis nii ühtegi ameti peadirektorit ei eemaldata».

“Tänane valitsus toimib, see koostöö on töine,” kinnitas peaminister. “Mina valin töörahu ja selle nimel peavad kõik pingutama.”

BNS

1 Kommentaar
  1. mnjah 5 aastat ago
    Reply

    Töörahu on tähtis, aga veelgi tähtsam peaks olema poliitikutele tasakaalukus ja mõttetera, et iga vallandatud ametniku näol saad endale juurde vaenlase, mitte poolehoidja ja kui aja jooksul koguneb neid vaenalsi liiga palju, siis ühel hetkel ei pruugi sul enam toetajaid ollagi kellega valitseda. Ratas on paksu naha ja kannatliku meelega ja püüab usaldada inimesi ja neid enda poole võita omaenda eeskuju, suhtumise ja lugupidamisega. Sellega kogub nii vajalikku kapitali ja usaldust poliitkas ja otseloomulikult ka valitsemise aega. Aeg on selleks et oma lubadusi ellu viia, midagi muuta, teha teistmoodi, jne. Mul on ääretult kahju, et Helmed sedamoodi rapsivad. Ma ei ole naiivseke ja näen ka Vaheri eksimusi ja küllap on neid veelgi, aga sedasi kirvega minna oravate toiduahela peamist lüli kõrvaldama, see on piinlik. Hea et sellest aru saadi ja vabandati, kuigi oponendid ei tee seda märkamagi. Tänasel taasiseseisvumise aastapäeval vaatavad meediast vastu meie kahe viimase presidendi säutsud ja see teeb meele kurvaks, mis neil eesti rahvale öelda on. Palun hakake mõtlema sellele, kas me oleme ikka nii rikkad et meil peab olema veel president. Teete riigieelarvele auditit ja mina leian et see oleks hea kokkuhoidmise koht. Jüri Ratasele soovin jõudu ja paksu nahka, teie seljataga on endiselt valijad, kes ei taha midagi kuulda oravate võimuleupitamisest. Helmedega tuleks jõuda sellisele kokkuleppele, et nad ei anna meediale mitte ühtegi kommentaari ega intervjuud. Selleks on ministeeriumites palgal vastavad inimesed, kes suudavad ehk viisakamas vormis aru anda tegevustest neis kahes ministeeriumis. Valitsuse pressikonvarentsidelt neid eemaldada ei saa, aga muus osas võiks sellise kokkuleppe sõlmida küll. Helmed peavad aru saama, et sel valitsusel on vaja töörahu ja iga opositsioonipoliitiku või presidendi säutsu peale ei pea ilmtingimata sõna võtma. Rahvas pole loll, nad saavad ka ilma Helmede ütlemiseta aru, mis õige mis vale. See infomüra peab lõppema ja kui sellest kinni ei peeta, siis on EKRE-l eesmärk erakorralised valimised esile kutsuda, mis aga lõpevad kahjuks katastroofiga ja oravad ronivad taas mäe otsa ja meie siin hakkame kohvreid pakkima ja endale paremat elupaika otsima. Olge palun mõistlikud, te mängite rohkemaga kui arvatagi oskate, mul tõusevad ihukarvad püsti kui mõtlen et Kaja Kallasest saab järgmine peaminister. Nii nõrka ja tagatoa tõmbetuultes lehvivat latsekest ei tohi lasta võimule. See oleks otsene oht riigi julgeolekule, mainele ja eelkõige enamusele eestimaalastele, kes ei kuulu nn koorekihti. Head taasiseseisvumise päeva kõigile, jõudu ja jaksu ja ikka kindlalt edasi.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.