Lindilkõndija Jaan Roose ületab Balti keti aastapäeval Põltsamaa jõe

Jaan Roose slackline show Paide kesklinnas. Foto: Dmitri Kotjuh/Scanpix

23. augusti õhtul Balti keti 30. aastapäeva tähistamise raames on Põltsamaal oodata erilist elevust tekitavat sündmust – Põltsamaa jõe ületab maailmakuulus lindilkõndija ehk slacliner Jaan Roose.

Ta ületab silmapaistvalt suurtes kõrgustes ja pikkustes vahemaid slacline’il, mis on kindla vetrumise ja tehnoloogiaga koormarihm. „Minu poole pöördusid Põltsamaa valla esindajad. Küllap nad olid minu etteastetest teadlikud ja neid näinud,“ ütles Roose.

Roose käis tutvumas Põltsamaa jõe ületamiseks vajalike tingimustega. Selgus, et kõik tingimused jõeületuseks on olemas. Põltsamaa vallavalitsuse turundusspetsialist Raivo Suni ütles, et slacline, mida mööda Jaan Roose jõge ületab, saab paigaldatud kahe puu vahele, millest üks on vallavalitsuse hoone juures ja teine Roosisaarel.

Jaan Roose etteaste toimub kella 18 paiku. Ta lubas Põltsamaale kaasa võtta ka seaded, mis võimaldavad ka nii-öelda normaalsetes tingimustes oma tasakaalu proovile panna.

Roose on ainus inimene maailmas, kes on sooritanud salto 117 meetri kõrgusel.  Hiljuti ületas ta slacline’il ka Laagna tee Tallinnas. Sellele sündmusele elas põnevusega kaasa Lasnamäe linnaosa vanem Andres Vään, kes on ühtlasi Põltsamaa vallavolikogu esimees. „Oma ala tipptegija valmisolek sooritada teadmisi, oskusi ja julgust nõudev etteaste Põltsamaal on meie piirkonnale suureks auks. Kindlasti tullakse sel puhul elamust saama erinevatest Eestimaa paikadest,“ arvas Vään.

Jaan Lukas

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.