Ratas tänas laulu- ja tantsupeo juhte

Foto: Riigikantselei

Stenbocki maja, 27. august 2019 – Peaminister Jüri Ratas tunnustas täna Stenbocki majas laulu- ja tantsupeo juhte, kes on juubeliaasta ürituste õnnestumisele kaasa aidanud.

Ratase sõnul olid sel aastal 150-aastast juubelit tähistanud laulupidu ning 20. korda toimunud 85-aastane tantsupidu meeldejäävad ja juubelile väärilised sündmused.

„Eestlased nimetavad ennast uhkusega laulvaks rahvaks. Üheslaulmine on meid rõõmustanud headel ja lähendanud rasketel aegadel ning saanud seeläbi osaks meie rahvuslikust identiteedist ja mõttelaadist. Ka tänavune laulu- ja tantsupidu aitasid täita eestimaalaste hingi headuse ja soojusega, tuua meid üksteisele lähemale ning pakkuda uuesti seda isamaa-armastust, millest need traditsioonid on alguse saanud,“ sõnas peaminister.

„Tänan kõiki korraldajaid, tantsijaid ja lauljaid, kes panustasid XXVII laulu- ja XX tantsupeo “Minu arm” korraldamisse ning õnnestumisse. Nende töö ja pühendumus aitasid meil endil ning kõigil külalistel näha Eestit parimast küljest – ainulaadse, rõõmsa, sõbraliku, kokkuhoidva, inimliku ning imelisena,“ sõnas Ratas.

Kokku kuulus laulu- ja tantsupeo tugimeeskonda ca 2000 inimest. XXVII laulupeol osales 1020 kollektiivi, kuhu kuulus koos saatjatega enam kui 32 302 peolist. XX tantsupeol osales 713 kollektiivi, kuhu kuulus koos saatjate ja tantsijatega 11 500 peolist. Kolme tantsupeo etendust külastas kokku ligi 33 000 inimest, millele lisandus pea 11 000 pealtvaatajaga peaproov-etendus. Laulupeo avakontserdil “Õpetajale” viibis üle 35 600 inimese ning pühapäevasel suurkontserdil ligikaudu 62 000 inimest.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.