Peaminister Ratas kohtus Türgi välisministri Mevlüt Çavuşoğluga

Foto: Riigikantselei

Stenbocki maja, 28. august – Peaminister Jüri Ratas kinnitas kohtumisel Türgi välisministri Mevlüt Çavuşoğluga, et Türgi on Eestile oluline partner, kellega võiks tulevikus majanduskoostööd tihendada.

Kohtumine välisminister Çavuşoğluga keskendus Eesti ja Türgi suhetele. „Meie heade kahepoolsete suhete nurgakivi on järjest tihenev majanduskoostöö ning sealsed investeeringud on meile väga teretulnud. Näiteks võitis Türgi ettevõte Akinal Grupp mullu meil aasta välisinvestori auhinna. Samuti on lisandunud lennuühendused aidanud kaasa turismi arengule ning parandanud ettevõtjate koostööd. Lisaks teeb meile rõõmu ka see, et türklased tunnevad üha suuremat huvi meie heade ülikoolide vastu, “ sõnas Ratas.

Peaminister arutas Türgi välisministriga ka kaitsekoostööd. „Oleme head liitlased NATOs ning hindame Türgi panust Tallinna küberkaitsekeskusesse,“ ütles Ratas.

Ratas ja Çavuşoğlu rääkisid ka Euroopa Liidu ja Türgi suhetest ning pagulaskokkuleppe täitmisest, mis peatas rändetee Türgi kaudu Euroopasse. Euroopa Liit toetab Türgit pagulasrahastust.

2 kommentaari
 1. Üks 1 aasta ago
  Reply

  põhiline viga, mida Kesknädal JÄTKUSUUTLIKULT kordab – ei anna meile harjumatute võõrnimede juures selle hääldust. Ometi poleks see raske nt esmakorra juures. Kust teab keskmine mats, et see hoolikalt väljakirjutatud Mevlüt Çavuşoğlu hääldub [mevl’ütt tšavuš’oolu] ehk eestilikult Mevlütt Tsavusssoolu.

 2. Soovitan 1 aasta ago
  Reply

  ka hoolikalt vaadata seda kaarti, kus Jurka näitab Mevlütile Eesti ja Vene piiri. Nimelt on peipsil veepiir nihutatud selgelt Eesti poolele ehk me kaotame seal üle 100 ruutkildi. Lähtuda tuleks hoopis võrdkauguslikust piirist. Miks Jurka pole seda oma võltsvalitsuses üles võtnud? Ja miks SUUR ning ÕIGE eestlane Mart ainult suud maigutab ega julge või tohi sõnagi kosta? Saan aru kui Mevlütile on sellest piirist pohhuj aga miks Mart, Jurka ja Helir tõe maha salgavad?
  Miks pole kuskilt (ka Kesknädalast!!!!) lugeda, palju meie võltsvalitsejad on seni meie veealasid ja maa-alasid vankadele jommispäi maha mänginud?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.