Reps kutsus Aaviksoo vaibale

Tallinna Tehnikaülikool. Foto Tairo Lutter/Scanpix

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps kutsus rektor Aaviksoo kolmapäeval ministeeriumisse kohtumisele, kirjutab Postimees.

“Jälgin üha kasvava murelikkusega Tallinna Tehnikaülikooli ümber toimunut ja toimuvat – vaatamata kahele vastavateemalisele pressikonverentsile ei ole avalikkusel veel selgeid vastuseid,” ütles Reps. “Töörahu taastamiseks nii TTÜ-s kui ka kogu teadlaskonnas on neid aga vaja.”

Reps lisas, et kutsus rektor Jaak Aaviksoo kolmapäevaks ministeeriumisse kohtumisele.

Postimees tõi augusti lõpus päevavalgele, kuidas Tallinna Tehnikaülikooli Nurkse avaliku halduse instituut skeemitas Euroopa Liidu projektirahasid teadlastele palkadeks, võltsides selleks ajatabeleid ja töötunde ning toimuvaga juba viis kuud kursis olnud rektor Jaak Aaviksoo vaatas vilepuhuja infole läbi sõrmede.

Postimees kirjutas tänases leheloos, et Tehnikaülikooli vaheraporti tegijad esitasid eile küll pärast nädala kestnud tööd ülikooli rikkumist paremas valguses näitava versiooni, ent keeldusid ühtki tõendit jagamast.

Prokuratuur on Nurkse instituudi projektirahastamiste uurimiseks käivitanud kriminaalmenetluse. Aaviksoo on öelnud, et astub ametist tagasi viivitamatult, kui uurimise käigus esitatakse kuriteo kahtlustus talle või ülikoolile.

BNS

2 kommentaari
  1. Ütlen 5 aastat ago
    Reply

    Mailisele tte 3 astet:
    1. Aaviksoo kutsutakse vaibale.
    2. Aaviksool tõmmatakse vaip jalge alt ära.
    3. Aaviksoo mässitakse vaipa ja mitte keegi temast rohkem midagi ei kuule.

    • Teine variant 5 aastat ago

      1.Sm.Reps silub vaipa, et Sm.Aaviksoo, jumal hoidku, ei komistaks.
      2.Sm.Reps paneb Sm.Aaviksoo istuma kõige pehmemale istmele, et ta oma kondist taguotsa valusaks ei istuks.
      3.Sm.Reps pakub Sm.Aaviksoole konjakit ja kohvi ning pärib ta tervise järele.
      4.Seltskondliku vestluse arenedes pärib Sm.Reps nagu muuseas, miks Sm.Aaviksoo euroopa raha omastas.
      5.SmAaviksoo erutub ja kinnitab, et tema on kõige ausam inimene Eestimaal ja kogu Ida-Euroopas ja tema pole kunagi varastanud, valetamisest rääkimata.Tema vihkab valetavat inimest.
      6.Sm.Reps kinnitab Sm.Aaviksoole, et ta pole kunagi pidanud teda valetajaks ja omastajaks ning ta on Aaviksood alati austanud ning armastanud.Jüri Ratas olevat käskinud tal Sm.Aaviksoo välja kutsuda.
      7.Sm.Reps vabandab Sm.Aaviksoo ees ning lubab tema laimajad kohtu alla anda.
      8.Sm.Reps soovib Sm.Aaviksoole edu töös ja õnne isiklikus elus ning lubab ta vastu võtta Keskerakonda.
      9.Sm.Aaviksoo tänab Sm.Repsi usalduse ja heade soovide eest ning lubab erakonda astumist kaaluda juhul, kui Sm.Reps tagasi astub ja oma ministrikoha temale annab.Ministriks saades lubab Sm.Aaviksoo kõik eksamid kui igandid, mis ei kuulu euroopalike väärtuste hulka, nii üldhariduskoolis kui ka kõrgkoolis ära kaotada.Kõik aafriklased lubab Sm.Aaviksoo võtta ülikoolidesse vastu takistusteta.Tartu Ülikooli lubab Sm.Aaviksoo ümber nimetada Tarbatu City College`ks.
      10.Sm.Reps on vaimustuses Sm.Aaviksoo suurejoonelistest plaanidest ja lubab hommepäev tagasi astud ning haridusministri koha vabastada.
      11.Lahkudes suudleb Sm.Aaviksoo Sm.Repsi kätta.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.