Tallinn keelab oktoobrist avalikel üritustel ühekordsed plastnõud

Plastnõud. Foto: Aivar Aotäht / Scanpix

TALLINN, 12. september, BNS – Alates 1. oktoobrist on Tallinna linnas toimuvatel avalikel üritustel keelatud toidu ja joogi serveerimine plasti sisaldavates ühekorranõudes ja plastist söögiriistade kasutamine.

“Plasti sisaldavate ühekorranõude asemel on võimalik kasutada näiteks papist, puidust, bambusest, palmilehtedest, suhkruroost või muust kompostitavast materjalist valmistatud ühekorranõusid ja –söögiriistu,” ütles Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf pressiteate vahendusel.

Ta selgitas, et avalikel üritusel võib tagatisraha eest kasutusse anda korduskasutatavaid topse ja muid nõusid.

Edaspidi on lubatud kasutada biolagunevast plastist nõusid ja söögiriistu, mis on komposteeritavad ja millel on EVS-EN 13432 standardile või sellega samaväärsele standardile vastavust tõendav sertifikaat.

Ühtlasi on Tallinnas avaliku ürituse korraldaja kohustatud tagama, et üritusel kogutakse igas kogumiskohas liigiti vähemalt segaolmejäätmeid, biolagunevaid jäätmeid ja pakendijäätmeid. Jäätmemahutile peab olema selgelt ja arusaadavalt märgitud kogutavate jäätmete liik.

Vastavalt Tallinna linnavolikogu määrusele ei reguleerita pandimärgisega pudelite ja purkide kasutamist avalikul üritusel.

1 Kommentaar
  1. valest otsast 1 aasta ago
    Reply

    Tubli, aga poes pannakse iga suutäis pakendisse.Ja see, et soovitatakse aedvilja mitte kilekasse panna ei aita kuidagi, sest samasse kotti kus apelsinid olid, pakin ma prügi ega pea prügikotte loodusesse saatma.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.