Ratas kliimaneutraalsusest: see on kõigi jaoks oluline

Foto TOOMAS HUIK/SCANPIX

TALLINN, 13. september, BNS – Ehkki mõned Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ministrid suhtuvad kliimasoojenemise teemasse külmalt, on peaminister Jüri Ratase sõnul see küsimus ikkagi kõigi jaoks oluline, kirjutab Postimees. 

Ratas rõhutas, et kui Eesti tahab saada aastaks 2050 kliimaneutraalseks, peaksid pingutama nii riik kui ka selle kodanikud. “Ma olen väga õnnelik, et koalitsioon tegi otsuse luua kliima- ja energiakomisjon. See näitab, et kliimateemad on tänase koalitsiooni jaoks väga olulised. Aruanne ei ole lõplikult valmis, aga kindlasti see on üks oluline sisend valitsuse otsuste tegemisel ja ka kliima- ja energiakomisjoni otsuste tegemisel,” rääkis Ratas.

Tema sõnul tuleb esmalt ära oodata lõplik analüüs. “Esialgne hinnang on, et see tähendab päris suuri investeeringuid. See ei tähenda investeeringuid ainult avalikule sektorile, vaid ka erasektorile. Suurusjärguks hinnatakse praegu – nii palju kui me suudame prognoosida ette seda lähenevat kolmekümmet aastat – 16,7 miljardit eurot, millest kaks kolmandikku peab tulema Postimehe lugejatelt, kes töötavad erasektoris. Nii et me peame kõik pingutama. See tähendab tõsiseid muudatusi transpordis, energeetikas, põllumajanduses, meie tarbimisharjumustes, meie söögilauaharjumustes,” ütles Ratas.

“Me peame aru saama, et maailm, kus me elame, ei ole ainult meile, vaid oleme selle laenuks võtnud oma järglastelt. Nii on öelnud targad inimesed enne mind ja ma arvan, et sellest põhimõttest lähtub ka see valitsus,” lisas Ratas.

Ta rõhutas, et kliimasoojenemise tõkestamisega peab igal juhul töötama, selle suunas tuleb igal juhul liikuda.” Kui me räägime EKRE-st, siis nende minister on keskkonnaminister, kes selle teema on kliima- ja energiakomisjoni toonud. See on kõigi jaoks oluline,” ütles Ratas.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.