Digitippkohtumisel räägitakse tehisintellekti jõudmisest igapäevaellu

Stenbocki maja, 17. september 2019 – Täna kogunevad Tallinnasse 20 riigi ministrid ja valdkonna eestkõnelejad, et arutada kõrgetasemelisel digitippkohtumisel Tallinn Digital Summit 2019 tehisintellekti ja selle mõju üle meie tulevikule.

Tallinna digitippkohtumine on peaminister Jüri Ratase sõnul koostööplatvorm riikidele, kes on digitaalselt arenenud ja jagavad ühiseid vaateid ning kujundavad koos poliitikaid ja õigusruumi digiühiskonna arendamiseks. „Tänavuse kohtumise fookus on üleilmselt ülikiirelt areneval tehisintellekti valdkonnal. Sellel on otsene mõju meie inimeste heaolule, võimaldades näiteks täpsemaid diagnoose meditsiinis, põhjalikumat infotöötlust või paremaid riigiteenuseid. Seepärast tahab Eesti nende teemade arutelu juhtida,“ sõnas peaminister Ratas ning väljendas arvamust, et Eestil on siin panustada ja palju kaasa rääkida.

Digitippkohtumisel räägivad teiste seas oma kogemusest ja tulevikutrendidest Microsofti Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika president Michel van der Bel, maailma ühe juhtiva tehisintellekti ettevõtte Arago tegevjuht ja asutaja Hans-Christian Boos, Keenia teadlane ja World Wide Web Foundationi digitaalse võrdsuse eestkõnelejana Nanjira Sambuli ning teadlased, nagu Michigani Ülikooli teoreetilise füüsika professor Stephen Hsu ning tuntud eetikaekspert Joanna Bryson Bathi ülikoolist.

„Lisaks konverentsile toimub kuus valdkondlikku töötuba, kus 20 riigi delegatsiooni esindajad koos ekspertidega arutavad näiteks teemadel, kuidas mõjutab tehisintellekt tervishoiupoliitikat, õigusruumi, targa linna arengut ning demokraatlikke protsesse üldisemalt,“ sõnas Tallinn Digital Summiti peakorraldaja Liina Areng.

Peaminister Ratas kohtub eraldi delegatsioone juhtivate ministritega ning arutab 15 Euroopa riigi ning Kanada, Singapuri, Jaapani, Uus-Meremaa ja Austraalia otsustajatega nende nägemusi tehisintellekti plussidest ning ohukohtadest tuleviku kujundamisel.

Peaminister Jüri Ratasel olid eile kahepoolsed kohtumised Norra digiministri Nikolai Astrupi, Kreeka digiministri Kyriákos Pierrakákise ning Ühendkuningriigi digiministri Nicky Morganiga.

Digitippkohtumine toimub kolmandat korda. Valdkonna tipptegijate foorum sai alguse 2017. aastal, kui Eesti oli Euroopa Liidu Nõukogu eesistuja ning korraldas digitaalvaldkonna tippkohtumise, mis tõi Tallinna kokku EL-i riigipead ja valitsusjuhid. Möödunud aastal oli konverentsi fookuses globaalse andmekaubanduse temaatika.

Konverentsi (Tallinn Digital Summit 2019) korraldab riigikantselei koostöös majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga. Ürituse sisupartnerid on Elektri- ja elektroonikainseneride instituut (IEEE – Institute of Electrical and Electronics Engineers), Rahvusvaheline kriminaalpolitseiorganisatsioon (INTERPOL), The Future Society ning ÜRO regioonidevahelise kuritegevuse ja õigusküsimuste instituut (UNICRI – United Nations Interregional Crime and Justice Research Institute). Digitippkohtumise toimumisele aitavad kaasa uuenduslike akustiliste kabiinide tootja Silen ning Tallinn Digital Summit ametlik autopartner BMW (Inchcape Motors Estonia).

Digitippkohtumise ajakava leiab ning ürituse otseülekannet on võimalik jälgida veebilehel: https://www.digitalsummit.ee/

1 Kommentaar
  1. Vist 1 aasta ago
    Reply

    kardetakse, et raalid vahetavad need valitsejad välja ja siis peab tööle minema. Näiteks raalide hooldekodusse, kogu aeg käed õli ja tavotiga koos.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.