Ratas arutab Maailma Majandusfoorumi kõrgetasemelisel konverentsil kliimaküsimusi

Koolinoored mures planeedi kliima pärast. Foto Urmas Luik/Scanpix

Stenbocki maja, 22. september 2019 – Peaminister Jüri Ratas arutab homme Ameerika Ühendriikides New Yorkis toimuval Maailma Majandusfoorumi kestliku arengu kõrgetasemelisel konverentsil üleilmseid väljakutseid ning Euroopa kliimapoliitikat. Samuti on peaministril kavas ÜRO peaassamblee avanädala raames kahepoolsed kohtumised.

Peaminister Jüri Ratase sõnul on riikidel vaja ühiselt pingutada, et inimtegevuse keskkonnamõjusid vähendada. „Puhta elukeskkonna tagamine on meie kohustus järeltulevate põlvede ees. Ühes Euroopa Liidu riikidega töötab Eesti selle nimel, et minna üle vähese süsinikuheitega majandusele,“ lausus peaminister. „See ei ole kindlasti lihtne, kuid annab hea võimaluse edendada meie majandust viisil, mis oleks kestlik ja tooks kasu võimalikult paljudele,“ sõnas Ratas. Peaminister tõi esile, et Eesti saab panustada ka oma digilahenduste ja kogemuse jagamisega.

Maailma Majandusfoorumi kestliku arengu kõrgetasemeline konverents toob kokku nii avaliku kui erasektori juhid ja eeskõnelejad, et otsida lahendusi suurtele üleilmsetele väljakutsetele, mis kaasnevad kiire tehnoloogilise arengu, ebavõrdsuse suurenemise ning kliimamuutustega.  Peaminister Ratas osaleb konverentsi raames toimuval kahel arutelul. Ratas kohtub ka Maailma Majandusfoorumi asutaja ja tegevjuhi professor Klaus Swabiga, et arutada Eesti ja Majandusfoorumi koostöö tihendamist.

Peaminister Ratas osaleb ka ÜRO peaassamblee avanädala raames Ameerika Ühendriikide korraldatud ja president Donald Trumpi juhtimisel toimuval kõrgetasemelisel kohtumisel, kus keskendutakse usuvabaduse kaitsele maailmas.

Lisaks on peaministril kavas ka kahepoolsed kohtumised, näiteks Põhja-Makedoonia peaministri Zoran Zaevi ning Bosnia ja Hertsegoviina presidentuuri esimehe Željko Komšićiga.

Täna, 22. septembri õhtul, tervitavad peaminister Jüri Ratas ja välisminister Urmas Reinsalu koos Leedu rahandusministri Vilius Šapoka ja Läti suursaadikuga ÜRO juures Andrejs Pildegovicsiga New Yorgi Eesti Majas kohalikku Eesti, Läti ja Leedu kogukonda. Üritusega meenutatakse 75 aasta möödumist suurpõgenemisest ning 30 aastat Balti ketist.

Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni (ÜRO) peaassamblee 74. istungijärgu avanädal toob New Yorki kokku 193 riigi juhid ja rahvusvaheliste organisatsioonide esindajad. Sellel osalevad Eestist president Kersti Kaljulaid, peaminister Jüri Ratas ja välisminister Urmas Reinsalu.

Peaminister Ratas on Eestis tagasi teisipäeva, 24. septembri lõunal.

2 kommentaari
 1. Ei 2 aastat ago
  Reply

  maksa ennast lolliks teha. Inimkond pole suteline jääaega tekitama ega seda kaotama. Kui aga Jurka juba sinna lendab, siis võiks ta võtta kõve häälega sõna maailma ülerahvastatuse vastu. Et muslimid ja muud mutukad nikuks vähem, et laste arv naise kohta igas riigis oleks keskmiselt alla 2. Siis me rahvasti tasapisi langeks 7 miljardini, siis 6 miljardini jne 1 miljardini. Siis võiks juba hinnata, palju oleks kuskil mutukate arvu veel vähendada.
  Samuti võiks Jurka teistele tuua eeskujuks Eesti, kus lapsi on naise kohta sündinud 1,6. Nii saab taas Eestit esindada kui lipulaeva loodusliku olukorra taastamistöös.

 2. to ei 2 aastat ago
  Reply

  Sul on jumalast õigus !!! Sigimise osas.
  Siiski pole ma päris kindel selles, et kui me satume elama loomuliku kliimasoojenemise kõrgperioodi, kas siis o,5% inimtegevuslikku soojendamist mitte ei murra kaameli selgroogu ?
  Jääajad ja soojad ajad tulevad ja lähevad, aga see väike kriba, mida inimene tekitab,just sel ajal , võib asjad ehk väga hulluks pöörata. Pole teadlane, ei tea. Kas nemadki teavad.
  Selge on, et laisaelu elades pole me otsinud alternatiive naftale, sest naftamagnaadid ja nende valitsejad pole seda lubanudki ja ise ka ei viitsi ja ei rahastata jms.
  Aga hiinlane, kui oli asjast aru saanud, püüdnud põldudel ja maakohtades fertiilses eas naisi krusade peale ja teinud sundsteriliseerimise. Räige inimõiguste rikkumine küll, aga … ja no mis need komud, kes nad siis olid, sest teadsid.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.