Ei iial enam!

20.09.2019

Oudekki Loone, Riigikogu liige

Kloogal toimunu on elav tunnistus sellest, kui õudseid tegusid saadetakse korda, kui me unustame, et vaatamata oma erisustele, erinevale usutunnistusele, emakeelele, päritolule, oleme me võrdselt inimesed. Et iga elu väärib austust, vabadust ja tulevikku.

Me ei tohi kunagi unustada 2000 Kloogal hukatud juudi mälestust, et anda aus lubadus, et seesugused jõledused kunagi ei korduks ja Eesti põhiseaduse teise peatükki kirja pandud vabaduse, võrdsuse ja vendluse põhimõtted püsima jääksid.

3 kommentaari
 1. Juutide 2 aastat ago
  Reply

  hukkamist ei unustata aga venelaste, eestlaste, poolakate, lätakate jt hukkamist pole vaja mäletadagi?

 2. uskma-toomas 2 aastat ago
  Reply

  Ühtegi inimsoo vastu suunatud kuritegu ei tohi unustada aga meie püüame viimastel aastatel nagu Hitleri kuritegusid pisendama isegi õigustada ja kõike möödunu ainult venelaste ja täna toimuvat Putini kraesse ajama.
  Samasugused Stalinid,Hitlerid on ka tänapäeval alles hiljuti olnud võimu juures.
  Mis toimus omal ajal Alzeerias,Vietnamis,Liibuas,Iraagis,Jugoslaavias,Afganistanis ja toimub ka täna Süürias ,Palestiinas. Kus on tapetud,sandistatud sadu miljoneid sh.naisi,lapsi,vanureid – hävitatud terved linnad rääkimata küladest ! Ikka demokraatia ja rahu nimel !
  Millal tuleb nende konfliktide organiseerijate Mihklipäev ?

 3. never say... 2 aastat ago
  Reply

  MIlal tuleb mihklipäev neile, kes korraldavad või lubavad võimu juures olles tsiviilkriise teatud elanikkonnakihtidele.,mille tagajärjeks on nende aeglane hukkumine.
  Korraldavad või lubavad korraldada Põrgu teistele Elusolenditele .= tagasiside ja viisid meile kõigile.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.