Ministrid: riigifirmad võiksid töötajaid värvata väljaspool Tallinna

Narva Elektrijaamad. Foto TOOMAS HUIK/SCANPIX

25.09.2019

Riigihalduse minister Jaak Aab ja rahandusminister Martin Helme soovivad, et riigi osalusega äriühingud ja sihtasutused palkaksid võimalusel uusi töötajaid väljaspool Tallinna ja selle lähiümbrust.

Valitsus arutas 1. augustil toimunud valitsuskabineti nõupidamisel riigireformi tegevuskava perioodiks 2019–2023 ning kaasnevalt ka riigipalgaliste töötajate regioonidesse värbamist ja riigipalgaliste töökohtade pealinnast väljaviimist.

Valitsuskabinet otsustas 2023. aastaks vähendada keskvalitsuse asutuste töötajate osakaalu Tallinnas 42 protsendi tasemele ning toetada üle-eestilist riigipalgaliste töötajate regioonidesse värbamise põhimõtet. Lisaks leiti, et võimaluse korral peaksid töötajate värbamisel sääraste põhimõtetega arvestama ka riigi osalusega äriühingud ja riigi asutatud sihtasutused.

Sellest lähtuvalt paluvad riigihalduse minister ja rahandusminister kõigil riigi valitseva mõjuga äriühingutel ja sihtasutustel kujundada oma värbamispoliitikat võimalusel selliselt, et Tallinnas paiknevate töötajate osakaal langeks lähiaastatel ulatuses, mis toetab antud eesmärgi saavutamist.

Seejuures märgivad Aab ja Helme ministeeriumitele saadetud kirjas, et uusi töötajaid peaks eelistatult värbama väljaspoolt Tallinna ja selle lähiümbrust.

BNS

1 Kommentaar
  1. Ikka 2 aastat ago
    Reply

    käiakse ümber palava pudru aga süüa ei sünni. Ma juba olen korduvalt laulnud (ka siin), et riigikogu ja valistus tulev üle viia Sirgalasse ja Viivikonda. Siis järgnevad neile ka tootjad ja muud ärikad ning Kirde-Eestis lööks õitsele nii tööstus kui ka eesti keel.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.