Sotsiaalkaitsesse ja kohalikku arengusse tuleb üle 21 miljoni lisaraha

Tallinn Kanuti aed, 28.08.2018 Kanuti noored. Noortejõukude vägivallalaine tõttu otsustas Tallinna linnavalitsus, et kesklinna pargid saavad mehitatud valve. Foto: Joakim Klementi/Scanpix

03.10.2019

Sotsiaalministeeriumi teatel investeeritakse lähiaastail laste liikumisse, sotsiaalkaitsesse ja kohalikku arengusse Eesti ning Euroopa Majanduspiirkonna riikide Norra, Islandi ja Liechtensteini koostöös 21,2 miljonit eurot.

Lisaks sotsiaalministeeriumi valdkondadele tegeletakse koostööprogrammis ka hariduse tugiteenuste ja noorte õigusrikkujate abistamise tõhustamise ning kultuuripärandi säilitamisega väikelinnades, teatas pressiesindaja neljapäeval BNS-ile.

Sotsiaalminister Tanel Kiige sõnul võimaldab koostöö Euroopa Majanduspiirkonna ja Norra Kuningriigiga arendada väga mitmeid olulisi valdkondi alates sotsiaalkaitsest ja tervishoiust kuni hariduse ja õigussüsteemini. „Sotsiaalministeeriumi põhitähelepanu kuulub rahvatervisele, seal hulgas laste liikuvale eluviisile ning teavitus- ja ennetustööle. Koostöös Tartu Ülikooliga on laste liikumisprogrammiga kavas julgustada kooliõpilasi füüsiliselt aktiivsemad olema. Eesmärk on, et projekti lõpuks 2023. aastal kasutab aktiivse kooli põhimõtteid vähemalt 140 kooli üle Eesti,“ sõnas Kiik.

Riikliku kontaktasutuse juhi, Riigi Tugiteenuste Keskuse peadirektori asetäitja Martin Karro sõnul tähistab programmilepingu allkirjastamine laiaulatusliku koostöö algust. „Norra ja Euroopa Majanduspiirkonna Finantsmehhanismi programmi “Kohalik areng ja vaesuse vähendamine” tegevused viiakse ellu nelja ministeeriumi haldusalades eesmärgiga toetada sotsiaalmajanduslikku sidusust ja riikidevahelist koostööd tugevdavaid algatusi,“ ütles Karro.

Programmi „Kohalik areng ja vaesuse vähendamine“, viivad Eestis ellu juhtivpartnerina sotsiaalministeerium ning justiitsministeerium, haridus- ja teadusministeerium ja kultuuriministeerium. Taotlusvoore aitab läbi viia riigi tugiteenuste keskus. Doonorriikide partnerid on Norra terviseamet, rahvatervise instituut ja muinsuskaitseamet.

Programmi rahaline maht on 21,2 miljonit eurot, millest 10,6 miljonit moodustab Euroopa Majanduspiirkonna toetus, 7,4 miljonit Norra Kuningriigi toetus ning 3,2 miljonit eurot Eesti kaasfinantseering. Eelarvest ligi kolmandiku moodustavad sotsiaalministeeriumi tegevused, justiitsministeeriumi ning haridus- ja teadusministeeriumi tegevused kumbki moodustavad 26 protsenti ning kultuuriministeeriumi tegevused 16 protsenti.

Programmi tegevused käivituvad täies mahus 2020. aasta algusest ja kestavad kuni 30. aprillini 2024. Ametlik programmi avaseminar toimub Tallinnas juba 12. novembril. Kõigi tegevustega saab tutvuda veebilehel https://www.sm.ee/et/norra-toetused-2014-2021.

BNS

2 kommentaari
 1. ! 2 aastat ago
  Reply

  Mula !
  Selle asemel et annetusi välismaalt klanida, kutsuge parem sealsed juhid siia valitsema.
  Venemaa tegi seda mitusada aastat tagasi ega pidanud kahetsema.
  Lihtsalt eestlastel ei ole valitsemis-juhtimisoskusi, olemust, väärikust,

 2. Jah 2 aastat ago
  Reply

  See on tore teade ja kinnitab veelgi valitsuse tahet inimeste elatustaset tõsta mille eelmised valitsused viisid viimaste hulka.Kahjuks aga paljud ei saa teada seda sest peavoolumeedia on siiani Reformierakonna suuvooder.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.