Kadri Simsoni kabinetiülemaks saab Stefano Grassi

09.10.2019

Euroopa Komisjoni tulevase energeetikavoliniku Kadri Simsoni kabinetiülemaks saab itaallane Stefano Grassi.

„Mul on hea meel teatada, et minu meeskonda asub juhtima suurte kogemustega Stefano Grassi, kes on Euroopa Komisjonis töötanud 2004. aastast alates. Grassi on eurokoridorides kahtlemata väga tuntud, mida näitab ka tema tänane positsioon,” ütles Simson Keskerakonna pressiesindaja vahendusel.

Grassi töötab praegu Euroopa Komisjoni asepresidendi, Euroopa Liidu välispoliitikajuhi, Federica Mogherini kabinetiülemana. Ka on Grassi kuulunud Euroopa Komisjoni ametist lahkuva presidendi Jean-Claude Junckeri kabinetti ning töötanud ka kahe Itaalia peaministri – Mario Monti ja Enrico Letta – Euroopa Liidu küsimuste nõunikuna.

“Tema kogemused räägivad enda eest,“ ütles Simson.

Energeetikavoliniku kabineti asejuhina asub 1. novembrist tööle Simsoniga varasemalt nii majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis kui ka riigikogus töötanud Peeter Kadarik. Kadarik on omandanud magistrikraadi Tallinna Tehnikaülikoolis avaliku sektori majanduses ning töötab praegu riigikogus Keskerakonna fraktsiooni nõunik-sekretariaadijuhatajana.

„Minu meeskond saab olema rahvusvaheline, kuid loomulikult mängivad ka eestlased selles tähtsat rolli. Olen Peeter Kadarikuga edukat koostööd pikalt teinud ning tegemist on inimesega, kellel on olemas toimiv side Eesti ministeeriumite ja parlamendiga. Olen veendunud, et ta saab uute väljakutsetega edukalt hakkama,“ ütles Simson.

Lisaks Grassile ja Kadarikule kuulub Simsoni tulevasse kabinetti prantslanna Laure Chapuis, kes on varem töötanud nii Siim Kallase kui ka Andrus Ansipi kabinetis, kus ta täitis mandaadi lõpus ka kabineti asejuhi ülesandeid.

Simsoni meeskonnas on koha leidnud ka Eesti eesistumise ajal Euroopa Liidu Nõukogus energeetika valdkonna eest Brüsselis vastutanud Thor-Sten Vertmann. Simsoni nõunikuna jätkab ka üleminekumeeskonnas sama rolli täitnud Jaan Männik.

Simsoni tulevane meeskond koosneb kuuest kabinetiliikmest ja isiklikust nõunikust, kellele lisanduvad assistendid. Kahe kabinetiliikme osas on läbirääkimised veel käimas.

BNS

1 Kommentaar
  1. Ühesõnaga 2 aastat ago
    Reply

    Grassionükssuursahkerdaja.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.