Haabersti linnaosavalitsus tuleb esmakordselt leheveol appi

Sügis. Foto: ELMO RIIG/SCANPIX

Haabersti linnaosavalitsus pakub tänavu esmakordselt linnaosa korteriühistutele ja majaomanikele võimalust tellida kokku kogutud lehekottide äravedu linnaosa lepingupartnerilt soodsa hinnaga.

Haabersti linnaosavanem Andre Hanimägi sõnas, et sel aastal pakutakse esmakordselt Haabersti linnaosas võimalust tellida soodsalt sügiseste puulehtede äravedu soodushinnaga. „Tallinna jäätmejaamades võetakse küll biolagunevaid aia- ja haljastusjäätmeid ühelt toojalt päevas korraga kuni kuus 100-liitrilist kotitäit tasuta vastu, kuid soovime elanikele, kel oma auto ja võimalus transpordiks puudub, appi tulla,“ selgitas linnaosavanem, miks sooviti pakkuda võimalust soodushinnaga sügislehtede äraveoks.

Lehekottide äraveo saab tellida täites linnaosavalitsuse veebilehel https://www.tallinn.ee/est/Vorm-Lehekottide-aravedu-soodushinnaga tellimusvormi, helistades telefonil 6404898 või kirjutades e-posti aadressil anna.tsap@tallinnlv.ee. Tellimusi lehekottide äraveoks võetakse vastu kuni 30. novembrini.

Linnaosavalitsus palub haljastujäätmed panna musta või läbipaistvasse 150-liitrisesse kilekotti, kotisuu korralikult kinni siduda ja kotid sõiduteele võimalikult lähedale paigutada, et need oleksid kergesti kättesaadavad. Jälgida tuleb, et ühe koti kaal ei ületaks 15 kilogrammi ja neis oleksid vaid puulehed. Ühe 150-liitrise koti äravedu maksab 1,35 eurot, millele lisandub käibemaks.

Lisaks tuletab linnaosavalitsus meelde, et puulehed, oksad, taimed ja muud  haljastujäätmed tuleb kindlasti koguda olmeprügist eraldi. Nii nagu tuleb eraldi koguda paber ja papp, pakendid ja ohtlikud jäätmed, nii tuleb eraldi koguda ka biolagunevad aiajäätmed. Biolagunevaid aia- ja haljastusjäätmeid võetakse Tallinna jäätmejaamades tasuta ühelt toojalt korraga kuni kuus 100-liitrilist kotitäit päevas. Rohkem infot jäätmejaamade vastuvõtutingimuste ja hinnakirja kohta leiab veebiaadressilt https://www.tallinn.ee/est/keskkond/Jaatmejaamad-Tallinnas.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.