Kesklinna linnaosakogu toetas alkoholimüügi piirangute kehtestamist

Fotol: Joodikud päeval õlut joomas Foto: Meelis Meilbaum / Scanpix

Tallinna Kesklinna linnaosakogu andis heakskiidu Tallinna linna poolt kavandatavatele alkoholimüügi piirangutele.

“Hiline alkoholimüük on lisaks vanalinnale probleemiks paljudes kesklinna kohtades, näiteks Tatari asumis, kus on suur baaride ja muude lõbustusasutuste kontsentratsioon,” ütles kesklinna vanem Vladimir Svet pressiesindaja teatel. “Samuti on mureks olukorrad, kus koolide juures asuva alkoholipoe kliendid hakkavad tänavatel alkoholi tarbima, näiteks on aeg ajalt sellist pilti näha Prantsuse Lütseumi juures.”

Tema sõnul alkoholimüügi ajalised piirangud on paraku tänaseks üks tõhus meede, mida olukorra parandamiseks peaks rakendama ning sellele otsusele eelnenud aastad koostööd kohalike elanike, politsei, baaride ja ööklubide omanikega. „Arvestades sellega, kui palju väljakutseid saab politsei regulaarselt seoses vanalinnas aset leidvate korrarikkumistega, tuleb nentida, et olukord pole eriti paremaks läinud,“ lisas Svet.

Politsei- ja piirivalveameti hinnangul kaasnevad meelelahutusasutustes alkohoolsete jookide liigtarbimisega avaliku korra probleemid, mis praktikast nähtuvalt on kestnud aastaid. Alkoholijoobes inimesed rikuvad avalikku korda või langevad ise erinevate süütegude ohvriks. Politsei tegeleb küll olukorra tagajärgedega, kuid probleemide vähendamiseks ja ennetamiseks tuleb rakendada täiendavaid abinõusid.

Tallinnal on kavas lubada alkoholimüüki meelelahutusasutustes tööpäevale eelneval ööl kella kaheni ja puhkepäevale eelneval ööl kella kolmeni. Alkoholi müügiaega on kavas lühendada alates 2020. aasta juunist, et ettevõtjatel oleks piisav aeg oma tegevuste ümber korraldamiseks. Korrakaitseseadusest tulenevalt ei kehtiks piirangud uusaastaööl, ööl vastu 25. veebruari ja 24. juunit.

Lisaks on kavandatud senise abinõu muutmist selliselt, et alkoholi jaemüük ei ole lubatud alkoholikauplustes, mille sissepääs asub vähem kui 150 meetri kaugusel lasteasutusest.

BNS

2 kommentaari
  1. Tuleks 5 aastat ago
    Reply

    nõuda ka seda, et üks kärakakauplus ei tohi teisest asuda lähemal kui 1km. Siis saaks paljud ostukohad kärakavabaks teha ning jotad koguneks sappa järelejäävate väheste juurde. Kui kauplus ilma hakkama ei saa, pangu end kinni.

  2. Miks 5 aastat ago
    Reply

    üldse juuakse? Lible jõi selleks, et pähe hakkaks. Siis jommis hea olla ja saab laulu lahti lüüa ning ükski köster ei köhi.
    Kuid jotasid on meil üle eeldatava palju, seda kogu maailmas. Järelikult pole ka käraka viha maitse neile vastumeelne, pigem vastupidi. Tean inimesi, kes ei kannata suhkrut silmaotsaski, tema joob ja suitsetab, see maitselt talle sobib. Minule mitte.
    Sama suitsetamisega. Ikka otsib mingi osa ühiskonnast võimalust, et tavaseisundist pilve minna. Näib nagu oleks see geenides, et inimesed ei oska või suuda tavaelus rõõmsad ja rahul olla.
    Kolmas väärakate rühm on viimasel ajal lavale pugenud pederastid. Nemad tahavad saada mingeid eriõigusi, nagu siiatungivad mutukad nõuavad enda ülalpidamist ja muidki eeliseid, et ainult tööle ei sunnitaks.
    Kui neist 3-st 2 esimest on siiski hukkamõistu leidnud, siis 3. väärakus on seni veel kandikul ning seda lausa häbenetakse hukka mõista. Lihtrahvas muidugi mitte, kuid ninamehed küll. Kuulake millist ila ajavad välja Helmen Kütt, Heljo Pikkohv, Joko Alender, Õudne Loone ja muu kõnts. Jube kuulata.
    Nii et oleks aeg ka pederastiale kuulutada sõda, et nagu joogu ja suitsetagu kodus peldikus, nii ka pedereerigu kodus peldikus.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.