Simsoni uus meeskond

Kadri Simson

Tulevase energeetikavoliniku Simsoni kabinetiülemaks saab itaallane Stefano Grassi. „Mul on hea meel teatada, et minu meeskonda asub juhtima suurte kogemustega Stefano Grassi, kes on Euroopa Komisjonis töötanud 2004. aastast alates. Grassi on eurokoridorides kahtlemata väga tuntud, mida näitab ka tema tänane positsioon,” ütles Simson.

Grassi töötab praegu Euroopa Liidu välispoliitikajuhi Federica Mogherini kabinetiülemana. Grassi on kuulunud Euroopa Komisjoni ametist lahkuva presidendi Jean-Claude Junckeri kabinetti ning töötanud ka kahe Itaalia peaministri – Mario Monti ja Enrico Letta – Euroopa Liidu küsimuste nõunikuna. „Tema kogemused räägivad iseenda eest,“ märkis Simson.

Energeetikavoliniku kabineti asejuhina asub 1. novembrist tööle Simsoniga varasemalt nii ministeeriumis kui ka Riigikogus töötanud Peeter Kadarik. Kadarik on omandanud magistrikraadi Tallinna Tehnikaülikoolis avaliku sektori majanduses ning töötab praegu Riigikogus Keskerakonna fraktsiooni nõunik-sekretariaadijuhatajana. „Minu meeskond saab olema rahvusvaheline, kuid loomulikult mängivad ka eestlased selles tähtsat rolli. Olen Kadarikuga edukat koostööd pikalt teinud ning tegemist on inimesega, kellel on olemas toimiv side Eesti ministeeriumite ja parlamendiga. Olen veendunud, et ta saab uute väljakutsetega edukalt hakkama,“ ütles Simson.

Lisaks Grassile ja Kadarikule kuulub Simsoni tulevasse kabinetti prantslanna Laure Chapuis, kes on varem töötanud nii Siim Kallase kui ka Andrus Ansipi kabinetis, kus ta täitis mandaadi lõpus ka kabineti asejuhi ülesandeid. Simsoni meeskonnas on koha leidnud ka Eesti Euroopa Liidu eesistumise ajal energeetika valdkonna eest Brüsselis vastutanud Thor-Sten Vertmann. Simsoni nõunikuna jätkab ka üleminekumeeskonnas sama rolli täitnud Jaan Männik.

Simsoni tulevane meeskond koosneb kuuest kabinetiliikmest ja isiklikust nõunikust, kellele lisanduvad assistendid.

Aivar Jarne

1 Kommentaar
  1. ... 3 aastat ago
    Reply

    kellele lisanduvad assistendid. No selge, keegi peab ka tööd tegema.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.